Social-democrat, afirmație surprinzătoare despre un lider din PSD

Preşedintele Comisiei de Etică şi Integritate Morală a PSD Satu Mare, Ioan Pop, consideră că o parte din acuzaţiile aduse de DNA fostului preşedinte al filialei judeţene Mircea Govor, arestat preventiv, fac parte din 'obligaţia unui lider de a face, de a influenţa'.

Ioan Pop a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că speră ca Govor să-şi dovedească nevinovăţia.

'E regretabil că acest lucru s-a întâmplat. Eu cred că foarte multe din acuzaţiile prevăzute în dosarul pe care Parchetul l-a realizat sunt lucruri care, după părerea mea, fac parte din obligaţia unui lider, de a face, de a influenţa, pentru una sau alta din nevoile unei comunităţi, şi şi-a asumat şi în calitate de lider al partidului şi în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Eu sper ca în instanţă să poată să îşi dovedească, prin formularea apărării, în faţa instanţei de judecată, nevinovăţia. Sau oricum, să desfiinţeze multe din acuzaţiile care i se aduc. Prezumţia de nevinovăţie nu este o chestiune de care trebuie să uităm, este un drept al oricărui cetăţean, indiferent ce face', a afirmat Ioan Pop.

Preşedinte al PSD Satu Mare şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a fost arestat pentru 30 de zile. El a fost reţinut de procurorii DNA pentru folosirea influenţei sau autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite şi şantaj în formă agravată. El şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al filialei judeţene a PSD, conducerea partidului fiind preluată de primarul Dorel Coica, preşedinte executiv al PSD Satu Mare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel