ŞOC pe piaţa muncii - 500.000 de şomeri în 2020. Bogdan Hossu: Dacă nu se iau măsuri, lucrurile vor degenera

somaj romania
somaj romania

Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a făcut apel la Guvern pentru instituirea unei scheme speciale de ajutorare pentru sectoarele economice afectate de pandemia COVID-19. În caz contrar, numărul şomerilor va fi uriaş până la finalul anului. 

"Fără un sprijin din partea Guvernului, din cauza riscului de transformare a restaurantelor în focare de infecţie, angajaţii din restaurante vor lucra în regim redus, la 30-50 la sută din personal. Încasările vor scădea. Ideea este de a face un şomaj, o schemă de ajutor de stat specială, care să permită ca pentru astfel de domenii să existe un sprijin din fondul Guvernului. În condiţiile astea, numărul de şomeri nu va creşte foarte mult, pentru că nu vor intra în şomajul tradiţional. 

Dacă încă nu se va institui o asemenea măsură, până la finalul anului 2020 estimatul este că lucrurile vor degenera, în sensul că foarte  mulţi oameni vor intra în şomaj permanent", a declarat Bogdan Hossu la Antena 3. 

Violeta Alexandru, semnal de alarmă 

Ministrul muncii spune că pandemia a afectat serios economia, trendul în ceea ce privește șomajul este crescător și sunt studii care arată că aproximativ 500.000 de persoane ar putea fi în șomaj în a doua parte a acestui an.

„Cifrele sunt în evoluție, din păcate una nu favorabilă, economia e afectată direct. Sper să găsim soluțiile pentru a-i aduce cât mai repede pe acești oameni în activitate", a spus Violeta Alexandru, care a răspuns unei întrebări referitoare la o estimare a ratei șomajului în România, conform Digi24.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel