ŞOC în fotbalul românesc: Poli Timişoara, retrogradată în Liga a III-a

Poli suntem noi Piata Operei
Poli suntem noi Piata Operei

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, joi, că echipele Poli Timişoara, Gloria Bistriţa, Gloria Buzău, Farul Constanţa şi Unirea Urziceni nu vor juca în sezonul viitor al Ligii a II-a, deoarece nu au solicitat sau nu au primit licenţă în acest sens, în timp ce Universitatea Craiova va juca în liga secundă.

autor: Alex Antonache

În aceste condiţii, FC Politehnica Timişoara a fost retrogradată în Liga a treia şi nu va mai putea participa în calificările Ligii Campionilor! Alături de Timişoara, şi Gloria Bistriţa a rămas fără licenţă. Asta înseamnă că FC Vaslui va reprezenta România în calificările Ligii Campionilor, iar Gaz Metan Mediaş va accede în Europa League.

"Fotbal Club Timişoara SA, Asociaţia Club Fotbal Gloria 1922 Bistriţa şi Clubul Sportiv Unirea Urziceni SA nu au solicitat acordarea licenţei pentru Liga a 2-a. Menţionăm că Unirea Urziceni nu a solicitat licenţă nici pentru Liga I, se arată în comunicatul FRF, cu precizarea că Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa au depus apel la Tribunalul de Arbitraj în Sport (TAS) de la Lausanne pentru a obţine licenţa pentru Liga I. În caz de răspuns negativ, cele două formaţii vor fi nevoite să evolueze în liga a treia.

Conform celor afirmate de reprezentanţii FRF, decizia de anulare a licenţei emise iniţial de Comisia de Licenţiere nu mai poate fi atacată în nicio instanţă, nici la Tribunalul Sportiv, nici în instanţele civile!

Majoritatea jucătorilor de la Poli au plecat spre locurile de baştină, în ţările lor. Alţi patru fotbalişti, români, sunt la Naţională, şi au scăpat, parţial, de nebunia iscată după neacordarea licenţei. Ce e sigur e că toţi aşteaptă primele discuţii cu conducerea clubului, pentru a putea măcar estima ce le rezervă viitorul.

Aproape sigur nici unul dintre sportivii de la Poli nu va fi prea dispus să evolueze pe cea de-a treia scenă fotbalistică.

„Nici nu ştiu ce să mai zic… Ce a depins de noi am făcut, tot ce a fost posibil. Noi am jucat, am încercat să dăm totul pe teren. Deocamdată nu ştiu ce ne aşteaptă. Să vedem ce va zice conducerea. Urmează să vorbim cu ei să vedem ce se va petrece”, ne-a declarat atacantul lui Poli Timişoara Mircea Axente.

Un alt component al liniei de fund, Marian Cisovsky, a afirmat că vestea retrogradării este „devastatoare”: „Pentru mine este o surpriză foarte mare şi nici nu mai ştiu ce să spun. Un oraş ca Timişoara nu va avea echipă în prima ligă? Este ceva devastator. Viitorul meu? Habar n-am, nici nu am cuvinte acum. N-am nici cea mai mică idee care va fi următorul pas pentru mine”, a spus Cisovsky.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel