Șobolanii infectează oamenii cu hepatită și nimeni nu știe cum

Un nou tip de hepatită care provine de la șobolani și care infectează oamenii îi pune pe oamenii de știință pe ”jar”. Nu se știe cum se transmite încă această boală. 

În 2018, experții în boli infecțioase de la Universitatea din Hong Kong au întâlnit un pacient neobișnuit. Bărbatul de 56 de ani, care a fost supus unui transplant de ficat, a prezentat funcții hepatice anormale, fără o cauză evidentă, scrie CNN

Testele au descoperit că sistemul său imunitar răspundea la hepatita E, dar de fapt nu au putut găsi tulpina umană a virusului hepatitei în sângele său.

Ce este această boală 

Hepatita E este o boală a ficatului care poate provoca, de asemenea, febră, icter și un ficat mărit. Virusul vine în patru specii, care circulă la diferite animale. La acea vreme, doar unul dintre acestea patru era cunoscut că infectează oamenii.

Cu teste pentru acea tulpină umană, dar cu rezultat negativ, cercetătorii au reproiectat testul de diagnostic, l-au efectuat din nou și au găsit, pentru prima dată în istorie, hepatita de șobolan E la un om.

De la primul studiu, încă 10 rezidenți din Hong Kong s-au testat pozitiv cu hepatită de șobolan, cunoscută și sub numele de hepatita șobolan. Cel mai recent caz a apărut în urmă cu o săptămână.

Bărbat infectat recent 

Un bărbat în vârstă de 61 de ani cu funcție anormală a ficatului s-a testat pozitiv pe 30 aprilie. Și s-ar putea să existe sute de oameni infectați nediagnosticați, spun specialiștii. 

Tulpina umană a hepatitei E este transmisă de obicei prin contaminarea fecală a apei potabile, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

Dar tulpina de șobolan reprezintă un nou mister

Nimeni nu știe exact cum se infectează acești oameni. În cei doi ani de la descoperire, cercetătorii trebuie să identifice calea exactă de transmitere de la șobolani la oameni. Au teorii, poate pacienții au băut apă contaminată cu tulpina obișnuită umană sau au manipulat obiecte contaminate, dar nimic nu a fost dovedit definitiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel