Soarta selecționerului francez Didier Deschamps, decisă după finala pierdută de Franța în fața Argentinei

Antrenorul naționalei Franței, Didier Deschamps
Antrenorul naționalei Franței, Didier Deschamps

Contractul lui Didier Deschamps la cârma naţionalei Franţei a fost prelungit până în anul 2026, a anunţat sâmbătă selecţionerul la Adunarea generală a Federaţiei franceze de fotbal de la Paris, informează Agerpres, care citează AFP.

Numit selecţioner în 2012, Deschamps era la final de contract după încheierea Cupei Mondiale din Qatar, unde "les Bleus" au atins finala, câştigată de Argentina la lovituri de departajare. Sub comanda sa, Franţa a câştigat CM 2018 şi a jucat finala EURO 2016.

"Vă voi anunţa ceva ce-mi face plăcere, şi anume că preşedintele meu a decis ca eu să prelungesc până în 2026", a declarat Deschamps la tribuna Adunării generale, unde a fost ovaţionat în picioare.

Deschamps, în vârstă de 54 de ani, care dorea de la bun început un contract până la Mondialul 2026 (în Statele Unite, Canada şi Mexic), a avut deci câştig de cauză, în timp ce Noel Le Graet, preşedintele Federaţiei franceze, voia ca el să prelungească până la EURO 2024 din Germania.

Campion mondial ca jucător în 1998, Deschamps are cel mai lung mandat ca în această funcţie, în faţa lui Michel Hidalgo, care a rămas opt ani şi şase luni (martie 1976 - iunie 1984). El deţine recordul de meciuri pe banca Franţei (138, faţă de cele 79 ale lui Raymond Domenech) şi, mai ales, cel mai frumos palmares.

Singurul său eşec a fost la EURO 2020, unde Franţa a fost eliminată în optimi de finală de Elveţia pe Arena Naţională din Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel