Soția lui Cioloș susține un concert. Unde o puteți vedea

Soţia premierului Dacian Cioloş, Valerie Cioloş-Villemin, va susţine joi seara, la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia, un concert de muzică sacră, în sprijinul campaniei naţionale de subscripţie publică pentru achiziţionarea sculpturii 'Cuminţenia Pământului', a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, Centrul de Resurse - Academia Doamnelor.

Valerie Cioloş-Villemin a mai susţinut un concert la Alba Iulia, mai precis la Casa de Cultură a Studenţilor, în toamna anului trecut.

'Primăria municipiului Alba Iulia şi Centrul de Resurse - Academia Doamnelor Alba Iulia, în parteneriat cu Liceul de Arte 'Regina Maria' Alba Iulia, organizează joi, 28 aprilie, de la ora 19.30, la Catedrala Romano-Catolică 'Sfântul Mihail' din Alba Iulia, un 'Concert de muzică sacră' susţinut de Valerie Cioloş-Villemin, soprana Alexia Trif, tenorul Ioan Chiciudean, Valentina Popovciuc - pian şi corul de copii dirijat de Boris Rancov', menţionează sursa citată.

Concertul, organizat prin campania 'Produs din suflet pentru comunitate', doreşte să implice comunitatea locală în susţinerea achiziţionării de către Ministerul Culturii a operei lui Constantin Brâncuşi 'Cuminţenia Pământului'.

Subscripţia publică deschisă în data de 11 aprilie va completa alocarea bugetară decisă de Guvernul României în luna martie şi se va încheia în 30 septembrie. Donaţiile pot fi depuse în conturile a şase bănci comerciale partenere. Ministerul Culturii a ajuns la un acord cu proprietarii operei lui Brâncuşi, pentru achiziţionarea 'Cuminţeniei Pământului' la preţul de 11 milioane de euro. Guvernul va acoperi 5 milioane de euro, urmând ca restul de 6 milioane de euro să fie strâns din subscripţia publică. Realizată în 1907, 'Cuminţenia Pământului', alături de opere precum 'Sărutul' şi 'Rugăciunea', marchează cea mai apreciată perioadă de creaţie a lui Brâncuşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel