SNTGN Transgaz, precizări privind subiectul presupuse fapte de concurență neloială

SNTGN Transgaz
SNTGN Transgaz

SNTGN Transgaz SA a făcut mai multe precizări privind subiectul presupuse fapte de concurență neloială în ceea ce privește licitațiile Transgaz.

Referitor la informațiile apărute în mass-media în ultimele trei zile, privind subiectul presupuse fapte de concurență neloială în ceea ce privește licitațiile Transgaz, pentru corecta și transparenta informare, SNTGN Transgaz SA consideră necesare şi relevante următoarele clarificări:

-       Consiliul Concurenţei verifică 11 societăţi, care au avut legătură cu licitaţii organizate în perioada 2009 – 2011, adică înainte de implementarea managementului privat la Transgaz, conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare;

-       Investigaţia din anul 2014 priveşte tot lucrările din perioada 2011;

-       Respectivele presupuse nereguli au fost cercetate de către DIICOT Unitatea Centrală Bucureşti. Dosarul a fost trimis în judecată şi se află acum pe rolul Curţii de Apel Bucureşti;

-       Având în vedere că nu există o decizie judecătorească definitivă şi irevocabilă în acest caz, societatea consideră prematură şi nefundamentată afirmaţia: “Transgaz a plătit mai mult decât ar fi trebuit să plătească…”. Menţionăm că Transgaz s-a constituit parte civilăşi solicită o expertiză în vederea stabilirii prejudiciului.

-       Nu există investigaţii ale Consiliului Concurenţei cu privire la licitaţii organizate de Transgaz în ultimii ani.

SNTGN Transgaz SA, companie cu guvernanță corporativă, listată la Bursa de Valori București, are implementat Planul de integritate, conform cu cerințele Strategiei Naționale Anticorupție. Societatea acordă o importanță deosebită administrării eficace și responsabile a tuturor resurselor angajate. Transgaz a răspuns întotdeauna cu promptitudine tuturor solicitărilor formulate de Consiliul Concurenţei, în ceea ce priveşte modul de organizare a licitaţiilor. SNTGN Transgaz SA, în calitate de entitate contractantă, conform Legii nr. 99/2016 privind achizitiile sectoriale, publică in Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice, SICAP, (fost SEAP), la adresa e-licitatie.ro, anunturi de participare, care au atașată întreaga documentatie de atribuire in vederea elaborarii și depunerii ofertelor.

Astfel, prin intermediul SICAP se asigură oricărui operator economic interesat, accesul direct, nerestrictionat și deplin, prin mijloace electronice, la continutul documentatiei de atribuire. Procedurile de atribuire a contractelor sectoriale se desfășoară integral online, cu depunerea ofertelor și a solicitărilor de clarificări în SICAP, ceea ce garantează transparența totală a întregului proces de achizitie.

SNTGN Transgaz SA este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) şi răspunde de funcţionarea acestuia în condiţii de calitate, siguranţă, eficienţa economică şi protecţie a mediului înconjurător. În îndeplinirea misiunii asumate, compania desfăşoară activitatea de transport gaze naturale în conformitate cu prevederile legislaţiei şi reglementărilor europene şi naţionale în vigoare privind transportul gazelor naturale prin conducte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel