SNST, scrisoare deschisă Guvernului. "Am avut o răbdare uriaşă"

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret a trimis o scrisoare deschisă adresată Guvernului României cu referire la salarizarea din domeniul sportiv.

Sindicaliştii din Sindicatul Național Sport şi Tineret (SNST), partener de dialog social, au trimis o scrisoare deschisă guvernului, în care şi-au prezentat nemulţumirile legate de salariile membrilor săi.

"În numele membrilor noştri – funcționari publici și personal contractual, facem un apel public către dumneavoastră - Guvernul României să daţi dovadă de responsabilitate în atribuțiile ce vă revin, în vederea soluționării problemelor existente în Sportul Românesc în general și în salarizarea personalului din Sport şi Tineret în particular." se spune în document.

"Noi, oamenii care lucrăm și ne sacrificăm zi de zi în domeniile sportului și tineretului, am avut o răbdare uriașă, aproape fără margini. În ultimii 30 de ani am fost și am rămas la nivelul cel mai de jos al salariului din administrația României, deși nu am fi vrut niciodată mai mult decât alții din instituții și entități similare. Vrem morală şi justiţie socială, vrem ca dumneavoastră, Guvernul, prin Ministerul Muncii, să faceţi ceea ce aţi promis. Răbdarea noastră nu mai este o virtute. Acum trebuie ca Ministerul Tineretului și Sportului să intre în legalitatea și moralitatea atât de des declarate în ultimii ani." sunt câteva din doleanţele sindicaliştilor.

Fără indemnizații, fără respectarea studiilor

Totodată, spun cei din SNTS "Am suportat destul umilința de a avea salarii de mizerie, fără sporuri, fără gradații de vechime, cu muncă în weekend neplătită și necompensată cu zile libere. Fără indemnizații, fără respectarea studiilor. E vorba despre acei oameni care au lucrat și lucrează cu cei mai importanți și glorioși ambasadori ai României: campionii olimpici, mondiali și europeni; despre oamenii care desfășoară activități în domeniul tineretului și culturii sau asigură permanența în bazele sportive și în taberele de tineret ale M.T.S. Am scris și am avertizat asupra problemelor foarte grave din domeniul nostru în care 70% din personal este plătit de-a valma cu 1.300 de lei net. Se știe foarte bine, este vorba de salariaţii din Direcțiile Județene pentru Sport şi Tineret, Cluburile Sportive Municipale, Complexurile Sportive Naţionale, Casele de Cultură ale Studenţilor, iar salariaţii Federaţiilor Sportive Naţionale primesc 1.100 de lei net." se mai arată în documentul celor din Sindicatul Național Sport şi Tineret.

Grevă generală

"Administratori, inspectori, referenți, șoferi, bucătari, muncitori, îngrijitori, paznici, asistenți medicali, kinetoterapeuți, specialiști de tot felul au salarii mult mai mici față de cei cu funcții similare care lucrează în alte instituții ale statului. Deși pentru celelate categorii de bugetari s-au găsit soluții pentru scăderile salariale, antrenorii noștrii au rămas cu venitul diminuat cu 25% prin tăierile indemnizațiilor de lot.

Vom merge mai departe împotriva acestei profunde injustiții sociale. Până la greva generală. Atunci când, pe răspunderea Dumneavoastră, a guvernanților care nu vreți cu niciun chip să vă respectați promisiunile, se vor opri toate competițiile sportive din România. Când sportivii noștri nu se vor mai putea antrena și pregăti pentru Jocurile Olimpice sau pentru Campionatele Mondiale și Europene. Când riscăm să devenim un caz unic în lume prin așa ceva.

Vă cerem măsuri urgente și un dialog social real nu simulat, cu rezultate care să vină în sprijinul tuturor, pentru a menține în domeniu oameni performanți și corect remunerați." este scrisoarea deschisă adresată Guvernului, semnată de liderul de sindicat Andy Nagy.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel