SNSPA, colaborare cu Atlantic Council, pentru analiza securităţii Mării Negre. Ionuţ Stroe: Un exemplu de "aşa da"

Foto Facebook Forțele Navale Române
Foto Facebook Forțele Navale Române

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, aplaudă semnarea colaborării dintre SNSPA şi think tank-ul american Atlantic Council pentru analiza securităţii Mării Negre. 

"Un exemplu de „așa da!", despre cum instituții și români se pot implica la cel mai de sus nivel: Școala Naționață de Studii Politice și Administrative (SNSPA) începe colaborarea cu reputatul think tank american Atlantic Council. Vor forma împreună un un task force dedicat analizei securității Mării Negre. Asta înseamnă că zona cea mai de interes de pe glob în acest moment, unde România are un interes major, intră direct pe agenda uneia dintre cele mai influente organizații din capitala americană.

Rodul acestui parteneriat vor fi analize și informații cheie ce vor ajuta la o mai bună înțelegere a problemelor acestei regiuni de importanță strategică pentru NATO. Ce mi se pare mie important de punctat este că experții români vor avea un rol-cheie în acest task force și vor avea ocazia, la Washington, să influențeze decizii la cel mai înalt nivel. Vocea mediului academic și a experților români merită să fie auzită, mai ales când vine vorba de probleme care ne privesc direct.

Împărtășesc pe deplin poziția domnului ambasador Andrei Muraru care este un susținător al mediului academic și un promotor al nevoii de investiții în această zonă de cercetare, de soft power. Sunt sigur că vor urma și alte exemple din mediul academic, alte colaborări de acest gen și îl felicit pe domnul ambasador pentru susținerea pe care o oferă acestor inițiative ce completează Parteneriatul Strategic al României cu SUA", a scris Ionuţ Stroe pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel