Accident Muntenegru: slujbă în biserica la care o victimă e ctitor

dervis-slujba
dervis-slujba

O primă slujbă de comemorare pentru sufletele românilor decedați în accidentul din Muntenegru a fost ținută la Băiculești, în apropiere de Curtea de Argeș, chiar în biserica la a cărei ridicare a contribuit unul dintre cei decedați: Nicolae Derviș.

Nicolae Derviș a fost nu doar un cunoscut om de afaceri, ci și fost lider al PNL Curtea de Argeș și consilier local. Modul în care și-a dat viața pentru a-și salva nepoțelul a impresionat pe toată lumea. Soția sa, după ce din primele informații se afla printre decedați, se pare că a supraviețuit accidentului, ea fiind confundată cu altă femeie. Cadavrele sunt tumefiate şi unele dintre ele secţionate, fără mâini şi picioare. Identificarea este anevioasă şi chiar imposibilă şi poate conduce şi la astfel de confuzii, iar astăzi o femeie aflată la terapie intensivă s-a trezit din comă şi a spus că o cheama Derviş Maria. S-a ajuns la această neînţelegere, la această confuzie şi pentru că familia nu a avut acces la Terapie Intensivă. Probabil că alta ar fi fost situaţia, dar important este că doamna Derviş trăieşte", a spus primarul Nicolae Diaconu.

Ceremonial de primire a sicrielor la Biserica Domnească din Curtea de Argeș

El a precizat că miercuri la Curtea de Argeş va fi organizat un ceremonial religios, pentru primirea sicrielor cu trupurile neînsufleţite ale celor patru persoane din oraş care au murit în urma accidentului de autocar. "Cei decedaţi vor sosi probabil mâine în ţară. Deci avem patru decedaţi, şi nu cinci, aşa cum s-a anunţat iniţial şi patru persoane rănite, toate fiind femei. Avem steagul coborât în bernă la Curtea de Argeş şi vom organiza cu unitate militară de vânători de munte un ceremonial de primire a sicrielor la Biserica Domnească din oraş". Cortegiul funerar va fi întâmpinat la intrarea în orașul Curtea de Argeș chiar de AŽPS Calinic, Arhiepiscop al Argesului și Muscelului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel