Skoda produce primul model complet electric în Cehia

Skoda, subsidiară Volkswagen, va produce în Cehia primul său model complet electric. 

O variantă hibrid plug-in a celebrului model Skoda Superb va fi primul model electric produs de Skoda la fabrica Kvasiny, urmând să fie lansat în 2019, a anunţat producătorul auto ceh.

Pe lângă aceasta, Skoda intenţionează să lanseze până în 2025 cinci modele complet electrice. Primul, care va fi produs la uzina Mlada Boleslav, va ajunge pe piaţă în 2020, a informat Skoda. La Mlada Boleslav vor fi produse din 2016 componente electrice pentru modelele hibrid plug-in de la câteva branduri VW.

[citeste si]

Luni, firma mamă Volkswagen a anunţat că intenţionează să investească peste 34 de miliarde de euro în următorii cinci ani pentru a deveni lider global în domeniul vehiculelor electrice. Cea mai mare parte a investiţiilor va fi alocată pentru dezvoltarea de autoturisme electrice şi hibride, precum şi pentru noi servicii de mobilitate de genul car-sharing şi digitalizare.

Volkswagen, cel mai mare producător auto mondial şi european, vrea să devină mai eficient pentru a putea finanţa tranziţia la vehiculele electrice în urma scandalului Dieselgate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel