EXCLUSIV  Situație halucinantă în ALDE. ”Atacuri controlate din afara partidului”

Copreședintele ALDE Cluj-Napoca, Leonard Horvath, a trimis presei un comunicat prin care cere demisia copreședintelui ALDE Cluj, deputata Steluța Cătăniciu, în urma rezultatelor de la alegerile locale. Ciudat este că așa cum ALDE Cluj a confirmat, Leonard Horvath a votat strategia în baza căreia cere acum demisia deputatei Cătăniciu. 

Leonard Horvath susține că Steluța Cătăniciu se face vinovată de strategia de la alegerile locale care a indus alegătorilor o stare de confuzie, au fost nevoiți să voteze trei sigle pe trei buletine. Ca urmare, ALDE nu este reprezentat în Consiliul Județean, iar în cel local are un singur consilier. 

”Doamna Steluța Cătăniciu este principalul artizan al strategiei aplicate la alegerile locale. În ciuda opoziției membrilor ALDE Cluj, ea a decis să susținem un candidat independent, precum și alianța locală cu PSD în Cluj-Napoca. Alegătorii noștri au fost aruncați în confuzie: au trebuit să voteze o siglă pe buletinul de vot pentru primar, o alta pe buletivul de vot pentru Consiliul Local și o treia pe buletinul de vot pentru Consiliul Județean. Ca urmare a acestei strategii promovate de Steluța Cătăniciu, ALDE a pierdut șansa de a fi reprezentat în Consiliul Județean, iar în Consiliul Local Cluj-Napoca are un singur consilier. Toate analizele arătau că, dacă am fi mers independent la alegerile locale, partidul ar fi obținut minim doi consilieri locali și trei consilieri județeni. Cei doi copreședinți ai ALDE au sacrificat aceste șanse din dorința de a-și păstra posibilitatea de a candida pe o eventuală listă comună PSD-ALDE la alegerile parlamentare. Pentru promovarea managementului defectos al liderilor organizației se impune mai multe demisii de onoare și mai multă responsabilitate in campania pentru parlamentare. În prezent drept urmare a discuției cu mai mulți colegi din forurile de conducere al Biroului Județean Cluj, organizația este debusolată și nemotivată pentru a intra în bătălia alegerilor parlamentare. Toți aceștia așteaptă o schimbare de optică în sânul organizației”, a decarat Leonard Horvath. El se alătură și cererii lui Vasile Nistor, care săptămâna trecută cerea demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. 

Steluța Cătăniciu a dat o replică acestei cereri, contactată fiind de DCNews. 

”Mă întreb de ce nu mi-a cerut demisia imediat după alegeri și mi-o cere acum când se creionează listele pentru parlamentare” a spus Steluța Cătăniciu pentru DCNews. Deputata ALDE a precizat: ”Pe acest băiat nu-l cunosc foarte bine, l-am văzut de cel mult zece ori de când Partidul Liberal Reformator la Cluj a fuzionat cu fostul PC. L-am preluat și cu această funcție de președinte al Organizației Municipale Cluj-Napoca, dar, din păcate pentru noi, și cu o datorie de 18.000 de lei la Regia de Termoficare, pe care PC o are de la începutul anului 2013, fiindu-le sistată și furnizarea încălzirii. Acest băiat nu și-a achitat niciodată cotizația pe care statutul îl obligă să o plătească în calitate de membru ALDE și nu a fost prezent în campania pe care ALDE a avut-o la locale în județul Cluj, o campanie foarte grea. În ceea ce privește strategia pe municipiul Cluj-Napoca, această strategie a fost aprobată în ședința Biroului Județean înainte de depunerea listelor, iar din 63 de membri prezenți, a fost o singură abținere. Leonard Horvath a fost prezent și a votat pentru. Această strategie nu a fost gândită și aprobată de mine, a fost o strategie în interiorul partidului și adoptată statutar. Cam acesta este profilul moral și politic al celui care dorește să reformeze organizația ALDE Cluj. Din păcate, este un atac din partea unor persoane controlate din afara partidului în scopul destabilizării ALDE”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel