Urmărește emisiunea live


Situație fără precedent cu un sondaj tip EXIT-POLL. Intervenție în forță a jandarmilor

Situație fără precedent cu un sondaj de opinie la ieșirea de la urne, tip exit-poll.

Se întâmplă la Focașni unde cercetarea a fost întreruptă de Poliție.

Biroul de Cercetări Sociale" – BCS, in urma Acreditarii BEC nr 79/ 04.06.2016, deruleaza o cercetare sociologică reprezentând un sondaj de opinie la ieșirea de la urne, tip exit-poll. Cercetarea sociologică isi propune să măsoare votul cetăţenilor faţă de candidatii la primăria Focsani, la Consiliul Local Focsani și Consiliul Judetean Vrancea.

Cercetarea sociologica a fost intrerupta cu ajutorul jandarmilor si politistilor, la sesizarea unor presedinti de sectii de votare.

Cum s-a ajuns la aceasta situatie fara precedent?

"PSD Vrancea, prin candidatul PSD la primaria Focsani - Cristi Misaila, a cerut BEM Focsani sa sesizeze Politia municipiului Focsani pentru " verificare si luare masuri legale fata de persoanele ce reprezinta BCS". Motivul alungarii operatorilor de catre politisti invocat de candidatului PSD este ca operatorii de exit-poll au nevoie, pe langa legitimatii de operator si buletin de identitate ( pe care le au), si de o „imputernicire speciala/ nominala"!

BEM Focsani, care are majoritate de voturi PSD- ALDE, in mod abuziv, a votat ca operatorii BCS au nevoie de o acreditare de la BCS ( !!! ), pe langa legitimatie BCS si buletin identitate. Pentru orice persoana de buna credinta, aceste doua documente ar fi suficiente sa arate ca operatorii reprezinta BCS.

[citeste si]

Ca urmare, numerosi presedinti de sectii de votare au chemat in mod abuziv Politia, care a solicitat operatorilor sa suspende exit –poll-ul! Chiar si dupa ce operatorii au prezentat o IMPUTERNICIRE BCS, unii presedinti de sectii de votare inca nu permit efectuarea exit –poll –ului, indicand Politiei sa-i indeparteze la 500 m de sectii pe operatori! In acelasi timp, alti presedinti de sectii permit efectuarea cercetarii!

Consideram ca atitudinea majoritatii politice din BEM Focsani este absolut nejustificata, antidemocratica, partinica si ilegala! Ca urmare, am sesizat din nou BEM Foscani si, in plus, PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VRANCEA", a spus Bruno Ştefan – Preşedinte de la Fundaţia „Biroul de Cercetări Sociale" – BCS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel