Situația PSD-ALDE. Alex Coita: Va veni Apocalipsa de la Bruxelles

Alex Coita
Alex Coita

Analistul politic Alex Coita a explicat la România TV situația coaliției aflată la guvernare, PSD-ALDE.

”În cazul în care se adoptă amnistia și grațierea, fie prin ordonanță, fie prin lege în Parlament, va veni Apocalipsa de la Bruxelles cu măsuri care pot duce la ceea ce se întâmplă acum în Ungaria cu ruperea articolului 7. Din păcate, actuala coaliție s-a vulnerabilizat în raport cu partenerii lor europeni, PSD și ALDE Europa, pentru că au venit cu această măsură a referendumului pentru familie care contravine ideologiei lor.”, a spus Alex Coita la România TV.

Referitor la remanierea guvernamentală, analistul este de părere că trebuie să se ajungă la o cale de mijloc între cele două partide ale coaliției aflată la guvernare.

”Înțeleg că domnii Tăriceanu și Dragnea s-au întâlnit astăzi. Este de datoria lor să găsească o cale de mijloc, o cale de înțelegere referitor la remaniere. Domnul Tăriceanu a ieșit și a spus că da, trebuie să existe o remaniere, dar niciun ministru ALDE nu ar trebui vizat. Asta pare a fi o linie roșie pentru ALDE condus de Tăriceanu să nu schimbe niciun ministru. Este o chestiune din partea domnului Tăriceanu, care pare tranșant. Interesul ALDE este să nu devină o anexă a PSD, ci să își păstreze o identitate pentru că vin alegerile. Așadar, eu consider că domnul Toader are ocazia să rămână în continuare.”, a explicat Alex Coita în emisiunea lui Lili Ruse, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel