Site-ul ANAF a picat. Teodorovici, scuze și promisiune

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, și-a prezentat scuzele sale contribuabililor. El promite că sistemul IT din ANAF va avea o componentă de mentenanță. 

”Este o situaţie pe care o ştim cu toţii de ani de zile. Din păcate, în zona de Fisc toată partea de infrastructură IT este una foarte învechită, este una care creează blocaje. Nu are nicio legătură cu ceea ce am anunţat foarte clar şi de care o să mă ţin - acea reformă la nivelul fiscului pe zona de IT. Astăzi, s-a dat drumul la zona de site, s-a lucrat zi şi noapte pentru a găsi o soluţie, vom avea, să zicem, o componentă de mentenanţă pentru a asigura şi pe viitor, pentru că, ştiţi foarte bine, astăzi nu există un contract de mentenanţă şi este alt motiv pentru care lucrurile s-au întâmplat în acest fel. (...) Vom anunţa într-o săptămână sau două, maxim, şi soluţia finală pe care Ministerul de Finanţe o va decide în ceea ce înseamnă toată partea de IT în zona de fisc, pentru că, fără o reformă clară şi o cale stabilită foarte bine şi cu etape fixe, lucrurile nu se pot schimba. Fără un sistem IT performant lucrurile rămân aşa cum sunt”, a spus Eugen Teodorovici, aflat într-o vizită în judeţul Dâmboviţa, alături de premier.

Achiziție publică pentru mentenanță

Teodorovici a menţionat că ANAF va organiza o procedură de achiziţie publică pentru a se stabili cine va asigura mentenanţa.

Potrivit ministrului, nu există riscul ca România să piardă împrumutul de la Banca Mondială pentru modernizarea ANAF, dar trebuie să comunice foarte clar noua formă cu care va merge mai departe cu acesta. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel