Sistem medical de urgență. Conslier PMP, semnal de alarmă

Denisa Zamfir / 12 sep 2018 / 16:06 Salveaza PDF Comentarii
spital
Descriere foto: spital

Consilierul judeţean PMP Marian Uscatu solicită conducerii CJ Iaşi să prezinte situaţia proiectelor care vizează sistemul medical de urgenţă din judeţ deoarece, cu toate că formaţiunea politică din care face parte a propus mai multe proiecte în acest sens, administraţia judeţeană nu a luat în calcul niciunul dintre acestea.

"A trecut mai bine de un an de când am depus un proiect de hotărâre privind înfiinţarea unei asociaţii pentru acordarea, în teritoriu, a primului ajutor de bază şi primului ajutor calificat. Demersul iniţiat de către subsemnatul avea ca scop soluţionarea problemei echipajelor de prim ajutor din judeţ. În plus, deputatul PMP Petru Movilă a făcut demersuri privind îmbunătăţirea sistemului de intervenţie rapidă înfiinţarea sau reînfiinţarea de substaţii SMURD în localităţile ieşene cu astfel de probleme. La sfârşitul anului trecut, conducerea Consiliului Judeţean, prin vocea lui Maricel Popa, a anunţat că va înfiinţa, cu ajutorul Guvernului, staţii de salvare în judeţ. Până în prezent nu am văzut alocări de fonduri nici din partea Consiliului Judeţean şi nici din partea Guvernului", a declarat, miercuri, Marian Uscatu.

El a susţinut că, pe 5 septembrie 2017, a depus un proiect de hotărâre privind înfiinţarea unei asociaţii pentru acordarea, în teritoriu, a primului ajutor de bază şi primului ajutor calificat. În acest proiect ar trebui să se alăture şi alte autorităţi ale administraţiei publice locale şi instituţii publice. Uscatu a precizat că modelul este aplicat cu succes, încă din 2005, în judeţul Hunedoara. Consiliului Judeţean Iaşi i-ar fi revenit sarcina de a semna, în primă fază, unele acorduri de colaborare cu primării din judeţ şi cu instituţii precum Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Spiridon", care ar trebui să se ocupe de activitatea medicală şi, ulterior, de o rectificare bugetară pentru crearea unui buget iniţial al Asociaţiei.

Vezi și: Cum sunt cheltuiți banii în sănătate: economii la medicamente, cheltuieli mari în spitale


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25