EXCLUSIV  Sistem comandă-control C4i. Guvernele blochează industria de apărare românească

Viorel Manole, directorul executiv al PATROMIL (Asociația Patronală Română a Producătorilor de Tehnică Militară) a vorbit la interviurile DCNews Live despre programele militare care pot fi realizate de industria românească.

În acest sens, spune Manole, pe lângă economiile substanțiale, România și-ar putea păstra independența, construind "creierul armatei" pe plan național. 

 "Sunt două programe care pot fi făcute de industria româneasă: mă refer la sistemele C4i,  deci comandă-control, care înseamnă creierul oricărei armate. Toate țările din lume și din NATO au soluții naționale pentru că altfel nu poți avea independență totală și este un interes esențial de securitate, iar industria românească împreună cu armata, a prezentat o soluție românească de C4i.  Vedem că după ce s-a inițiat o hotărâre de Guvern la sfârșitul anului trecut printr-o procedură de achiziție specială a soluției românești C4i, iarăși s-a blocat pentru că s-a întors pentru schimbarea numelor miniștrilor.  Avem modernizarea mașinii de luptă a infanteriei  MLI84M1 care a fost făcută faza I la Mizil, acum iarăși așteptăm să se dea drumul și nu se dă. Dacă nu echilibrăm acest efort financiar de achizții de la extern, cu achiziții unde este interes esențial de securitate de la intern, vom ajunge niște simpli consumatori de servicii de Apărare," a declarat Viorel Manole pentru DCNews.

Vezi răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel