EXCLUSIV  Sistem comandă-control C4i. Guvernele blochează industria de apărare românească

Bogdan Bolojan / 21 aug 2017 / 17:53 Salveaza PDF Comentarii

Viorel Manole, directorul executiv al PATROMIL (Asociația Patronală Română a Producătorilor de Tehnică Militară) a vorbit la interviurile DCNews Live despre programele militare care pot fi realizate de industria românească.

În acest sens, spune Manole, pe lângă economiile substanțiale, România și-ar putea păstra independența, construind "creierul armatei" pe plan național. 

 "Sunt două programe care pot fi făcute de industria româneasă: mă refer la sistemele C4i,  deci comandă-control, care înseamnă creierul oricărei armate. Toate țările din lume și din NATO au soluții naționale pentru că altfel nu poți avea independență totală și este un interes esențial de securitate, iar industria românească împreună cu armata, a prezentat o soluție românească de C4i.  Vedem că după ce s-a inițiat o hotărâre de Guvern la sfârșitul anului trecut printr-o procedură de achiziție specială a soluției românești C4i, iarăși s-a blocat pentru că s-a întors pentru schimbarea numelor miniștrilor.  Avem modernizarea mașinii de luptă a infanteriei  MLI84M1 care a fost făcută faza I la Mizil, acum iarăși așteptăm să se dea drumul și nu se dă. Dacă nu echilibrăm acest efort financiar de achizții de la extern, cu achiziții unde este interes esențial de securitate de la intern, vom ajunge niște simpli consumatori de servicii de Apărare," a declarat Viorel Manole pentru DCNews.

Vezi răspunsul complet:loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +4    Negative: -2

TOP STIRI CELE MAI...


loading...
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiunea de mobil a siteului

nginx-nxt.DE2