SIRIA. Tăriceanu: Suntem solidari cu aliații noștri strategici

Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că "suntem solidari cu aliații noștri strategici SUA, Marea Britanie și Franța".

"Privesc cu îngrijorare deteriorarea mediului de securitate din Siria, deja grav afectat de luptele pe care diferitele părți le-au avut de-a lungul anilor, soldate cu sute de mii de victime, milioane de refugiați și pierderi materiale imense.

Suntem solidari cu aliațiii noștri strategici SUA, Marea Britanie și Franța în acțiunea comună ca răspuns la actul inacceptabil al utilizării de arme chimice împotriva civililor sirieni. Condamnăm încă o dată în termenii cei mai fermi comiterea unor asemenea acțiuni cu potențial distructiv și reiterăm sprijinul nostru ferm pentru orice efort destinat încetării conflictului din Siria.

Singură perspectivă

Evaluez decizia de folosire a forței luată în comun de Statele Unite, Franța și Marea Britanie dintr-o singură perspectivă: necesitatea acestei acțiuni disuasive care vizează exclusiv arsenalul chimic din Siria utilizat împotriva civililor, încălcând toate reglementările codificate în dreptul internațional. Consider că această reacție era necesară pentru a avertiza regimul de la Damasc și aliații săi deopotrivă, Rusia și Iranul, că asemenea acțiuni nu pot fi tolerate și vor primi întotdeauna o reacție pe măsură.

[citeste si]

Fără îndoială, forma cea mai bună de reglementare a conflictului continuă să rămână formula politică, diplomatică și pașnică, dar cred că, așa cum președintele Federației Ruse se arată îngrijorat de acest răspuns, specific și bine țintit împotriva bazelor militare și facilităților de producție, ar fi trebuit să-și arate preocuparea și să condamne fără niciun fel de ambiguitate folosirea armei chimice împotriva populației pașnice din Douma", a scris, pe Facebook, Călin Popescu-Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel