Siria - SUA, atac. Dragnea, prima reacție: ”Răspuns de o manieră fermă”

Liviu Dragnea a avut prima reacție după atacul asupra Siriei.

Folosirea armelor chimice este inacceptabilă în orice circumstanţe şi constituie o încălcare flagrantă a regimului internaţional de neproliferare, a normelor fundamentale de drept internaţional, a afirmat sâmbătă preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD. 

"Exprim solidaritatea cu aliaţii noştri, SUA, Marea Britanie şi Franţa, care au răspuns, la 14 aprilie 2018, de o manieră fermă şi proporţională la atacul chimic din localitatea Douma, Ghouta de Est (R. A. Siriană), soldat cu victime în rândul populaţiei civile, inclusiv copii. Consider că folosirea armelor chimice este inacceptabilă în orice circumstanţe şi constituie o încălcare flagrantă a regimului internaţional de neproliferare, a normelor fundamentale de drept internaţional", a scris Dragnea, pe Facebook. 

Amintim că situația din Siria a devenit extrem de tensionată după ce preşedintele american, Donald Trump, a anunţat vineri seara (ora locală) într-un discurs de la Casa Albă, o operaţiune militară contra Siriei, împreună cu Franţa şi Regatul Unit, pentru a pedepsi regimul lui Bashar al-Assad pe care îl acuză de atac cu armă chimică contra civililor.

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel