Sinuzită sau răceală: cum faci diferența

Sinuzita și răceala pot fi ușor confundate, fiindcă se manifestă prin simptome relativ asemănătoare: nas înfundat, secreții nazale, dureri de cap. Află diferenţa dintre răceală şi sinuzită, cum se manifestă fiecare şi ce tratamente sunt indicate. 

Infecţia sinusurilor - sinuzita este uşor de confundat cu răceala, mai ales în cazul copiilor. Copiii manifestă simptome asemănătoare răcelii, cum ar fi nas înfundat, secreţii nazale galben-verzui şi febră moderată.

Dr. Vlad Postelnicu, medic ORL la Clinica Medicum, explică modul cum se manifestă sinuzita la cei mici și care sunt cauzele acestei afecțiuni respiratorii.

„Când vorbim de sinuzite, ne referim la inflamarea/infectarea nasului și a sinusurilor paranazale. Acest fenomen se petrece în momentul în care orificiile de comunicare ale sinusurilor cu nasul se înfundă pe o perioadă îndelungată. Acumularea de secreții duce la o ventilație insuficientă, care la rândul ei favorizează dezvoltarea germenilor ce produc infecția", precizează medicul într-un mesaj postat pe facebook.

În cazul celor mici, aceste rinosinuzite sunt de cele mai multe ori afecțiuni acute, cu o incidență crescută în sezonul rece. În contrast cu cele ale adulților, au de cele mai multe ori la bază o infecție, nu o inflamație. Cazurile cronice la acest segment de vârstă nu sunt des întâlnite.

Copiii cu vârste până în 7 ani sunt cei mai predispuși acestor rinosinuzite din moment ce fosele lor nazale sunt mai înguste, iar imunitatea lor în lunile reci tinde să scadă. Odată ce învață să își sufle nasul corect, incidența afecțiunilor respiratorii scade”, ne asigură dr. Vlad Postelnicu. 

Cum tratăm, totuși, sinuzita? Medicamentele ce vor fi administrate pe cale nazală au ca principal scop desfundarea și dezinfectarea căilor respiratorii. Medicul recomandă: „Ser fiziologic sub formă de spray / picături, decongestive nazale și substanțe care influențează producția de mucus. De asemenea, pot fi prescrise antibiotice în urma consultului medical, iar pentru cazurile severe este recomandată chirurgia endoscopică".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel