Cum a fost relatată sinuciderea lui Năstase în presa românească

adrian nastase
adrian nastase

Adrian Năstase, fostul premier al României, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul Calității”. Au apărut câteva știri. Adrian Năstase a încercat să se sinucidă. De atunci totul e poveste. Mai multe povești. Peste 400 de știri și două săptămâni în care posturile de televiziune au transmis același lucru: exclusivități în cazul Năstase.

Fiecare cu povestea lui

Năstase a încercat să se sinucidă. Năstase nu a încercat să se sinucidă, e joc politic. Condamnarea lui Năstase- tot joc politic. Năstase purta fular. De ce purta fular? De vină e Băsescu. Ponta îl vizitează pe Năstase. De fapt, Ponta e primul care nu-l mai vrea în PSD. Avocații lui Năstase sunt amenințați. Medicii sunt chemați în instanță. Macovei atacă. Andrei Năstase, contraatacă. Totul în presă și normal, pe Facebook.  Demnitatea la care spera fostul premier al României a devenit și ea poveste. În timp ce unii îl susțin, alții îl condamnă. Și cei care îl susțin, câteodată, îl condamnă. Tabăra e împărțită în zig-zag.

Telenovelă de poveste

Ceea ce părea inițial o condamnare într-un „dosar politic” a devenit telenovelă. Declarații parcă rupte dintr-un scenariu de film au invadat presa. Prima declarație a fost a ministrului de interne, Ioan Rus. Redă ultima replică a lui Adrian Năstase:  “Acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Eu nu voi părăsi domiciliul meu. E în puterea mea să decid asta”. Atunci Ioan Rus a presimțit că Adrian Năstase se va sinucide. A venit ambulanța. De ce a venit? O altă întrebare care a stârnit controverse.  A continuat cu declarațiile fiului cel mare, Andrei Năstase: "L-am văzut pe tatăl meu întins pe spate pe covor, cu o rană sângerândă în zona gâtului şi având fixate cătuşe la mâini. Poliţistul care se afla cu el în cameră striga la tatăl meu: să-ţi fie ruşine! să-ţi fie ruşine!".  

Apoi cu o scrisoare:

"Andrei, vei rămâne capul familiei. Să ai grijă de mama şi de Mihnea, ştiu că va fi greu dar că vei reuşi. Va trebui cu ajutorul avocaţilor să îmi restitui dreptul la onoare şi demnitate. Nimeni nu va reuşi să mă umilească după o viaţă de muncă şi de eforturi. Prefer să plec de lângă voi cu sentimentul că nu v-am dezamăgit. Îţi doresc să fii fericit şi să ai o familie frumoasă şi să nu faci niciodată politică.”

Condimente: dușmanul-prieten, facebook-ul, presa

Au apărut și prietenii și susținătorii. Vadim Tudor- odată dușman al „Marelui Lacom Năstase”, acum prieten pentru că „așa e în politică”.

O postare pe facebook, o sută de susținători. Totuși, nu sunt de ajuns. 80% dintre cititorii unui site de știri sunt împotriva grațierii fostului premier, Adrian Năstase. Sunt 8600 de cititori.

Un alt ziar atacă subtil postările de pe facebook ale lui Andrei Năstase: „Fiul premierului Adrian Năstase foloseşte platformele de socializare pentru a menţine atenţia asupra situaţiei în care se află tatăl său şi pe care el o numeşte "hărţuire politică". Doi-trei comentatori de facebook atacă și ei: „Hoțul striga hoțul. Băiețaș  înteleg că e taică-tu, da ar trebui să-ți fie rușine cu ce "poante" umbli pe feisbuc.”  Alții o sută îl susțin: „Andrei, încercați să-i spuneți cât este de stimat și că merită să trăiască și împreună  să învingem "plaga"portocalie! Curaj si sănătate multă!” .

Pro și contra, în zig-zag

În timp ce unele ziare aruncă îndoiala asupra încercării de sinucidere a lui Adrian Năstase: „ Acesta a fost scos pe o targă, acoperit cu o pătură, la fel ca în seară în care ar fi încercat să se sinucidă”, altele compătimesc familia  fostului  premier: „Va fi o vară tristă pentru familia Năstase. Andrei Năstase, fiul fostului premier al României, Adrian Năstase, susține că ar face orice pentru ca tatăl lui să nu mai suporte în continuare situația în care se află, ar merge chiar la președintele Traian Băsescu pentru a cere grațierea.” Câteodată, rolurile se inversează.

Și puțină parodie

Am început cu parodia muzicală "Vara m-omor ( Nu trage, Adriane!)". Am continuat cu fotografiile cu Adrian Năstase pe o targă, având la gât nelipsitul fular, şi ţinut în braţe de statuia lui Traian de pe treptele Muzeului de Istorie. Terminăm cu un banc: "Adrian Năstase n-a vrut să se sinucidă. De fapt, el a tras în Traian Băsescu, pentru că-i stătea în gât!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel