Sindicaliştii amendaţi la Timişoara vor acţiona Jandarmeria în instanţă

protest Timisoara
protest Timisoara

La începutul lunii octombrie câteva sute de sindicalişti din Timiş au participat la un protest în ziua organizării congresului PDL la Timişoara. În urma protestului, potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Timiş, 13 persoane au fost amendate. Liderii de sindicat nu se lasă, iar conform declaraţiilor oferite site-ului tion.ro spun că vor ataca decizia Jandarmeriei în instanţă şi că vor sesiza chiar şi autorităţile pentru apărarea drepturilor omului de la Bruxelles.

autor: Adrian Stroescu

protest timisoara anti pdl

La începutul lunii octombrie, participarea mai multor miniştri, în frunte cu premierul Emil Boc, la un congres al PDL-ului la Timişoara, a determinat organizarea unui protest de către sindicalişti pe platoul din faţa sălii Constantin Jude. În urma protestului, câţiva sindicalişti s-au ales cu amenzi.

„La Jandarmi trebuia înregistrată cererea cu 48 de ore înainte şi a ajuns cu mai puţin de 24 de ore înainte, lucru care li s-a comunicat celor de la CNSRL Frăţia, că nu sunt de acord cu manifestaţia. Li s-a comunicat prin fax şi verbal. Au fost amendate 11 persoane dintre participanţi şi doi dintre organizatori, în total 13. Pentru participanţi s-au dat amenzi de 500 de lei şi pentru organizatori 1000 şi 2000 de lei. Un total de 9500 de lei”, a declarat pentru tion.ro purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Timiş, Marius Amza.

Sindicaliştii se consideră nedreptăţiţi şi vor ataca amenzile în instanţă. Ba mai mult, aceştia spun că ei nu au primit niciun fel de notificare din partea Jandarmeriei că nu au voie să organizeze protestul. „Personal nu ştiu să se fi primit aşa ceva. Nu e dreptul lor să anuleze un miting, ci al primarului. Legea spune că dacă este neautorizat, ei trebuiau să împrăştie acel miting. De ce nu au făcut-o?”, se întreabă liderul sindicatului Spiru Haret din Timiş, Virgil Popescu.

Adrian Negoiţă, preşedintele CNSRL Frăţia Timiş: Vom anunţa inclusiv organismele internaţionale

În condiţiile în care sindicaliştii consideră că li se face o mare nedreptate, aceştia spun că vor ataca amenzile în instanţă. „Strict personal am fost amendat pentru o presupusă încălcare, neavând aprobarea Jandarmeriei şi vreau să specificăm foarte clar: Jandarmeria trebuia anunţată şi nu trebuia să iau nicio aprobare nici de la Jandarmerie, nici de la alte organe, mai nou de represiune se pare, decât de ordine publică. Noi vom contesta bineînţeles şi vom anunţa inclusiv organismele internaţionale. Toate aceste documente vor fi trimise inclusiv la Bruxelles ca să vadă cum se face ordine publică în România”, a spus preşedintele CNSRL Frăţia Timiş, Adrian Negoiţă.

„Amenda primită, nu ştiu cum a ajuns la mine, are ca motivaţie scandarea, împreună cu alte persoane, de lozinci împotriva guvernului şi a conducerii politice a ţării şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. O contest, bineînţeles, este pur şi simplu absurdă. S-a încălcat dreptul primar din Constituţie, dreptul la opinie”, spune un alt sindicalist amendat, liderul de Sindicat al Liceului de Arte din Timişoara, Delia Georgescu.

Şansele de câştig ale liderilor de sindicat sunt destul de mari, deoarece protestul sindicaliştilor a fost contestat de o persoană imediat după ce a avut loc, însă instanţa a respins acţiunea, specificând că este un drept constituţional de a organiza orice fel de manifestare şi de a-ţi spune nemulţumirile în mod public.

Citeşte şi:

Protest anti PDL la Timişoara. Tineri reţinuţi, pentru că…au trecut strada în mod nepermis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel