Simonis (PSD), atac la Guvernul Orban: Incompetență!

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Măsurile guvernamentale, cum ar fi şi cele referitoare la situaţia şcolilor, ar trebui anunţate de premier şi de miniştri, nu de preşedinte, a declarat luni liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

'Mi-ar plăcea să respectăm Constituţia şi Guvernul să comunice măsurile pe care le implementează. Faptul că Iohannis este un fel de tătuc care îi cheamă la Cotroceni pe miniştri, îi ceartă, după care iese şi comunică în numele Guvernului, pe mine mă deranjează. Însă poate că asta arată încă o dată incompetenţa membrilor Guvernului şi a premierului, pentru că altfel nu-mi explic de ce nu-l lasă pe dânsul să explice aceste măsuri care trebuie puse în practică de către Guvern, prin ordonanţe de urgenţă sau militare. (...) Ca principiu, mi-ar plăcea ca premierul sau miniştrii să comunice măsuri guvernamentale, nu preşedintele', a spus Simonis la Parlament, la finalul Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Pe de altă parte, el a amintit că social-democraţii consideră că este absolut necesar să existe responsabilitate în această perioadă de pandemie.

'Este riscant în aceste condiţii să înceapă şcoala, în condiţiile în care nu ştim dacă am ajuns la vârful pandemiei, dacă urmează, şi aşa mai departe. E adevărat că trebuie clarificat în detaliu cum se va derula, pentru că înţeleg că anul şcolar se va încheia, se vor încheia mediile, în ce măsură programa care n-a fost recuperată şi cunoştinţele care s-au pierdut pentru luni de zile din acest semestru se poate încheia anul şcolar. Sunt detalii care pot fi puse la punct', a menţionat deputatul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că şcolile nu se vor mai deschide în acest an de învăţământ, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel