Urmărește emisiunea live


Simona Halep, Turneul Campioanelor. Sever Dron: Nu a avut un plan B

Sever Dron (73 de ani), fostul antrenor al Virginie Ruzici şi al lui Henri Leconte a fost exigent cu evoluţia Simonei de la Turneul Campioanelor.

Antrenorul consideră că românca nu a reuşit să treacă de grupele Turneului Campioanelor de la Singapore din cauza faptului că nu s-a adaptat la formatul competiţiei.

„Este un turneu cu un regulament diferit şi este aproape imposibil să joci fără să faci calcule de contabilitate. Cred, totuşi, că fiecare jucătoare a căutat să îşi impună jocul ei de bază, fără să încerce să se adapteze la specificul acestui turneu. Muguruza, Svitolina, Pliskova, Ostapenko şi Halep nu au arătat nimic deosebit faţă de ceea ce au arătat pe toată durata anului. Cred că este păcat că acestea nu au încercat să aibă şi un plan B, adică să se adapteze în zilele în care jocul lor nu a fost stabil. Aici au început nervozităţile, meciuri începute cu greu şi pierderea punctelor importante, iar Simona nu a făcut excepţie de la acest fenomen. În schimb, Wozniacki, Garcia şi Williams au fost mult mai agresive si mi s-au părut in progres pe durata turneului”, a explicat Sever Dron.

Dron trage un semnal de alarmă, spunând că Halep nu a avut o susţinere la fel de importantă precum adversarele sale.

"M-am uitat în tribune la meciurile Carolinei Garcia şi am văzut un întreg staff al Federaţiei Franceze de tenis alături de ea: Amelie Mauresmo, Thierry Champion, preşedintele federaţiei, directorul tehnic, toţi alături de tatăl jucătoarei franceze. Oare noi nu suntem în stare să oferim acest lucru tenismenilor noştri, care nu ar mai fi nevoiţi să schimbe antrenor după antrenor şi să se bazeze exclusiv pe resursele proprii? Avem oameni de calitate în tenisul românesc, care cred că trebuie folosiţi acolo unde este nevoie. Ne trebuie însa un proiect ambiţios şi, bineînţeles, o finanţare pe măsură, căci materie umană există", a spus acesta pentru ProSport..

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel