Simona Halep poate reveni în circuitul de tenis. WTA a făcut anunțul

FOTO: DC News
FOTO: DC News

Simona Halep poate reveni în circuitul profesionist de tenis, a transmit Asociația Jucătoarelor de Tenis (WTA).

Fostul lider mondial, Simona Halep, poate reveni în circuitul profesionist, după ce suspendarea sa de patru ani a fost redusă la nouă luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a anunțat Asociaţia Jucătoarelor de Tenis (WTA), marți seară, scrie Agerpres.

”Halep, eligibilă să îşi reia cariera cu efect imediat”, titrează site-ul WTA, care trece în revistă decizia luată de TAS de a-i reduce suspendarea de patru ani.

”WTA respectă procesele care au loc pentru a proteja integritatea sportului şi pentru a oferi un mediu sportiv corect. Astfel, WTA susţine total decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv şi salută revenirea imediată a Simonei în joc”, precizează WTA.

Halep nu a mai jucat un meci oficial de la cel pierdut în primul tur la US Open în 2022.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep şi i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

'”Procedura de apel a TAS a cuprins procese intensive şi o audiere de trei zile care a avut între 7 şi 9 februarie, la Lausanne. Comisia TAS a audiat numeroşi experţi şi martori, majoritatea prezenţi fizic la audiere.

Comisia a determinat în unanimitate ca perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de tribunalul independent al ITF să fie redusă la nouă luni, începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat pe 6 iulie 2023.

Întrucât termenul a expirat înainte ca apelul să fie depus la TAS, completul TAS a hotărât că e oportun să emită dispoziţia cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător”, se arată în comunicatul TAS.

Citește și: Mari campioni din lumea tenisului internațional salută revenirea Simonei Halep

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel