Simona Halep - Maria Sharapova, duel pentru locul 2 mondial la Stuttgart. Ce scrie site-ul WTA

Foto: tennis.com
Foto: tennis.com

Site-ul oficial al WTA scrie, luni, înainte de startul turneului de la Stuttgart, despre duelul pe care Simona Halep și Maria Sharapova îl vor purta pe tărâm german. Federația Internațională de Tenis notează că este posibil această competiție să aducă o modificare majoră în clasamentul WTA, şi anume ca Simona Halep o depășească pe Maria Sharapova și să urce pe locul 2 în lume.

"Sharapova vs Halep: lupta pentru locul 2", este titlul materialului de pe site-ul wtatennis.com, în care se arată că rusoaica trebuie să ajungă cel puţin în semifinale la Stuttgart pentru a avea şanse să se menţină pe poziţia a doua în lume.

"Serena Williams este instalată frumos pe locul 1 în clasamentul WTA, dar poziţia Mariei Sharapova pe locul doi ar putea fi în pericol în această săptămână - Simona Halep se apropie ... . Sharapova, campioana en-titre de la Stuttgart, trebuie să ajungă în semifinale în această săptămână pentru a avea şansa de a rămâne pe locul 2. Şi chiar dacă va ajunge în această fază, Halep, care anul trecut a fost eliminată în turul doi, i-ar putea lua locul, în funcţie de ce parcurs va avea comparativ cu rusoaica. Dacă Sharapova şi Halep se vor întâlni în finală, câştigătoarea va fi numărul doi mondial după turneu. Nu ar fi prima dată când Halep ar ocupa locul doi - aceasta este cea mai bună clasare a carierei sale, poziţie pe care s-a aflat timp de opt săptămâni, în perioada 11 august - 5 octombrie 2014. Însă Sharapova este pe locul doi de şase luni şi jumătate", notează wtatennis.com, potrivit Mediafax.

Vezi și: Simona Halep poate trece peste Maria Sharapova la Stuttgart. Calculele româncei pentru locul 2 WTA

WTA adaugă însă că Maria Sharapova poate fi încrezătoare în şansele sale de a rămâne pe locul 2 în lume, deoarece a câştigat turneul de la Stuttgart în ultimii trei ani.

 "Este singurul turneu WTA pe care l-a câştigat de trei ori şi chiar de trei ori consecutiv. În plus, ea are un bilanţ perfect de 13-0 aici. (...) Dacă finala Sharapova - Halep se va materializa, probabil favorita este Sharapova - a învins-o pe Halep în toate cele cinci meciuri jucate cu ea anterior, deşi majoritatea au fost meciuri echilibrate. Dar acesta a fost până acum un an foarte bun pentru ultra-talentata Halep. A câştigat cel mai important titlu al carierei sale la Indian Wells, a câştigat mai multe trofee decât oricine în acest an (trei) şi a obţinut în acest an mai multe victorii în circuitul WTA decât oricine altcineva (24). Iar dacă va câştiga titlul la Stuttgart, Halep o va depăşi pe Williams şi va trece pe primul loc în clasamentul Road to Singapore", mai notează sursa citată.

Simona Halep şi Maria Sharapova vor juca la Stuttgart direct în turul 2. Românca va evolua împotriva învingătoarei din meciul Garbine Muguruza (Spania, locul 20 WTA) - Barbora Strycova (Cehia, locul 23 WTA), iar rusoaica va întâlni sportiva care se va impune în partida Iulia Beigelzimer (Ucraina, locul 150 WTA) - Angelique Kerber (Germania, locul 14 WTA).

Citește și: WTA îi dă lovitura de grație Mariei Sharapova în lupta cu Simona Halep

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel