Simona Halep, locul 2 WTA: Adevărata miză a rocadei cu Maria Sharapova din clasamentul mondial

Simona Halep a urcat, luni, pe locul 2 în clasamentul WTA, devansând-o pe rusoaica Maria Sharapova. Saltul în ierarhia mondială are o miză extrem de importantă pentru sportiva noastră în perspectiva viitoarelor turnee din sezonul european de zgură: de pe poziția a doua în lume, românca nu se va putea întâlni cu Serena Williams până în finalele de la Roma, Madrid sau Roland Garros, dacă ordinea mondială se va menține până la Grand Slam-ul de la Paris.

Simona evită situațiile de la Indian Wells și Miami

De pe poziția secundă în lume, Simona Halep va fi cap de serie numărul 2 la următoarele turnee de pe zgură. Astfel, românca ar putea evita situații precum cea de la Miami, unde a pierdut în semifinale cu Serena Williams, și ar putea da peste liderul mondial doar în finalele competițiilor.

De asemenea, dacă va reuși să continue și la Madrid şi Roma seria rezultatelor bune, Simona Halep ar putea fi cap de serie numărul 2 şi la Roland Garros, Grand Slam-ul de pe zgură unde a pierdut anul trecut finala în fața Mariei Sharapova.

Sharapova dă semne de slăbiciune, Serena e invincibilă

Chiar dacă Simona Halep nu a reușit să o învingă niciodată pe Maria Sharapova, rusoaica pare în acest moment o adversară mult mai accesibilă pentru româncă decât Serena Williams.

MaSha a avut un început bun de sezon, însă în ultimul timp dezamăgește cu fiecare turneu la care participă. În 2015, rusoaica a câștigat la Brisbane, după o finala cu Ana Ivanovic după care a ajuns până în ultimul act de la Australian Open, unde a fost învinsă de Serena Williams, și a mai jucat o semifinală la Acapulco, pierdută în fața Carolinei Garcia. De la acel moment însă, Sharapova a fost eliminată în optimi la Indian Wells - de Flavia Pennetta, a pierdut în turul 2 la Miami - cu Daria Gavrilova, și a fost învinsă, tot în turul 2, la Stuttgart, de Angelique Kerber.

Citește și: Maria Sharapova are probleme serioase! De 12 ani nu a mai pățit asta

De partea cealaltă, Serena Williams impresionează meci de meci și a ajuns la a 114-a săptămână consecutivă pe primul loc în clasamentul WTA, poziţie pe care o ocupă din 18 februarie 2013.

De când este lider WTA, Serena Williams a câștigat 19 dintre cele 31 de turnee la care a participat. Ea a înregistrat 138 de victorii şi zece înfrângeri. Ultimul eșec suferit de liderul mondial datează de pe 22 octombrie 2014. Atunci, în Grupa Roșie de la Turneul Campioanelor, Simona Halep i-a aplicat o corecție Serenei Williams, scor 6-0, 6-2.

De la acel moment, americanca este invincibilă, iar în 2015 a câștigat titlurile de la Australian Open și Miami și a ajuns până în semifinale la Indian Wells, unde nu a putut juca din cauza unei accidentări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel