Simona Halep, împietrită de durere. Vestea care a îngrozit-o

Florența Mihai, prima jucătoare de tenis româncă care a ajuns până în finala de la Roland Garros, în 1977, a murit miercuri dimineață.

Cu acest prilej trist, Simona Halep a transmis câteva gânduri.

[citeste si]

"Florența Mihai ne-a făcut să credem că se poate. Că nu trebuie să te naști într-o țară dezvoltată ca să ai o șansă în tenis, că te poți ridica prin voință, ambiție și perseverență. Că merită să îți păstrezi încrederea, modestia și să nu renunți, nici chiar atunci când totul pare pierdut.

Pentru toate acestea, generațiile trecute, prezente și viitoare îi vor rămâne recunoscătoare.

Dumnezeu să o odihnească!", au fost cuvintele transmite de Simona Halep.

Multiplă campioană națională

Multiplă campioană națională la probele de simplu, dublu și dublu mixt (1971-1983), Florența Mihai s-a impus și în multe turnee internaționale, printre altele câștigând proba de dublu a Campionatele Europene de Seniori (amatori) și medalia de bronz, la simplu, în 1978.

Ca antrenor, Florența Mihai a fost căpitan-nejucător al echipei de Cupa Federației, aproximativ 14 ani, incluzând 3 ediții în Grupa Mondială I și II (1999, 1992 și 1991), a condus echipa României la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992), de la Atlanta (1996) și de la Sydney (2000) și a fost antrenoarea unor jucătoare de top precum Irina Spîrlea- loc 7 mondial, Ruxandra Dragomir- loc 15 mondial și Irina Begu.

În cadrul Federației Române de Tenis, a activat ca Secretar General (1984 - 1989), antrenor federal, consilier de specialitate și consilier președinte.

Pentru performanțele sale, aceasta a fost numită antrenor emerit, a primit Ordinul Meritul Sportiv Clasa I (1979 și 1977) și Medalia Națională: serviciul Credincios Clasa a III-a.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel