Simona Halep: Am făcut ceva uriaș pentru țară

Simona Halep a primit duminică, la Singapore,  trofeul de lider mondial WTA la final de sezon, declarând  în conferința de presă că a realizat ceva uriaș pentru țara sa prin această performanță.

"Este uriaș ce am făcut pentru țara noastră. E o țară mică și sunt prima jucătoare care a reușit acest lucru. Poate voi avea câteva evenimente în plus, dar mă voi bucura de ele. E frumos. E cel mai bun moment al carierei mele și nu mă pot plânge de acest lucru", a declarat Halep, emoționată, după primirea trofeului, potrivit site-ului WTA.

Halep este a 13-a jucătoare care termină anul pe primul loc în clasamentul mondial al circuitului profesionist feminin de tenis (WTA), după introducerea ierarhiei computerizate, în 1975.

Este o onoare să fiu al 13-lea — de fapt, e numărul meu norocos — lider mondial la finalul anului. E un sentiment frumos. Toată munca pe care au făcut-o anul acesta își arată roadele", a afirmat Halep (26 ani).

Simona Halep a urcat pe primul loc în clasamentul mondial pe 9 octombrie, devenind al 25-lea lider din istoria ierarhiei WTA, fiind totodată prima româncă ce ajunge în această poziție. Realizarea a venit după o victorie în fața letonei Jelena Ostapenko, în semifinale, la Beijing.

[citeste si]

"Cel mai frumos moment pot spune că l-am avut pe teren, când am câștigat cu Ostapenko la Beijing", a mărturisit Simona. "Dar e cu atât mai special să închei anul pe primul loc, cu atât mai mult cu cât sunt atât de puține jucătoare care au terminat anul din postura de lider, e mai special și mai dificil de făcut asta", a adăugat Halep.

După ce a primit inelul de lider mondial din partea reprezentantei Tiffany T, Simona Halep a declarat amuzată: "Nu mă logodesc. Sunt logodită cu tenisul".

În 2017, românca a câștigat un singur titlu, Mutua Madrid Open, dar a jucat finala turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, precum și finale la Roma, Cincinnati și Beijing, participând pentru a patra oară consecutiv la Turneul Campioanelor de la Singapore, unde nu a reușit să depășească faza grupelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel