SIMONA HALEP s-a calificat în OPTIMI DE FINALĂ la ROMA, după 6-3, 6-0 cu ALISON RISKE

Simona Halep s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Roma. Românca de pe locul 2 WTA a învins-o în turul secund pe americanca Alison Riske (locul 45 WTA), în două seturi, scor 6-3, 6-0, după o oră și două minute de joc.

Simona Halep nu a avut nicio emoție în meciul cu Alison Riske, pe care l-a controlat de la început până la final. Românca a arătat un prim serviciu redutabil, dar a continuat să aibă serioase probleme când a jucat punctele cu al doilea serviciu. 

Așa cum ne-a obișnuit, sportiva noastră s-a deplasat foarte bine în teren și a reușit multe lovituri câștigătoare superbe, în special cu dreapta, exasperându-și adversara, care a dat dovadă de neputință în această partidă.

După acest meci, putem spune că Simona Halep și-a intrat în ritm pentru sezonul pe zgură și pare capabilă să atingă fazele superioare la Roma și, mai important, la Roland Garros.

În optimile de finală de la Roma, Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea duelului dintre Venus Williams (locul 16 WTA) și Elina Svitolina (locul 19 WTA).

Iată desfășurarea Live Text a meciului:

SIMONA HALEP - ALISON RISKE 6-3, 6-0

----------------------

Setul 2:

- 6-0: Simona Halep câștigă meciul cu Alison Riske și se califică în optimile de finală ale turneului de la Roma.

- 5-0: Numărul 2 mondial mai face un break, la 30, și va urma la serviciu pentru câștigarea meciului.

- 4-0: Românca continuă să își câștige serviciul, cu emoții de data asta. Simona Halep a fost nevoită să anuleze o minge de break a adversarei, înainte să-și adjudece game-ul la avantaj.

- 3-0: Simona Halep mai câștigă un break, la 15, și se distanțează în setul 2, urmând la serviciu.

- 2-0: Românca se distanțează după un game pe care l-a început bine și în care a condus cu 40-15. Au urmat însă câteva inexactități la serviciu, iar americanca a profitat și a egalat, grație unui retur câștigător cu reverul, în urma căruia Simona Halep a dat cu racheta de pământ de nervi. Sportiva noastră s-a redresat pe finalul punctului și a făcut game-ul la avantaj, confirmând break-ul din startul actului secund.

- 1-0: Simona Halep începe furtunos al doilea set, cu un break alb.

- Alison Riske servește prima în setul secund.

----------------------

Setul 1:

- 6-3: Simona Halep reușește, din a doua încercare, să încheie primul set cu propriul serviciu, după un game câștigat la 15. Românca a câștigat fără emoții punctele jucate cu primul serviciu în acest set, dar a avut probleme serioase când a servit cu al doilea. Totuși, Alison Riske nu pare capabilă să îi pună în pericol locului 2 WTA calificarea în optimile de la Roma, diferența de valoare dintre cele două jucătoare fiind evidentă.

- 5-3: Alison Riske face al doilea game consecutiv, la 30, și se apropie de Simona Halep. Românca a comis numeroase greșeli neforțate în acest punct, după ce a schimbat racheta între game-uri, și a părut puțin deranjată de racordaj. Locul 2 WTA va servi din nou pentru set.

- 5-2: Sportiva noastră are probleme când nu reușește să joace cu primul serviciu, iar Riske profită și o taxează, reușind primul break al meciului. Americanca amână deznodământul setului și va urma la serviciu.

- 5-1: Simona Halep mai face un break și va servi pentru adjudecarea primului set. Românca zburdă pe teren, ajunge la aproape toate mingile trimise de Riske și lovește necruțător, în special cu forehand-ul, cu care a mai reușit un punct câștigător în lung de linie.

- 4-1: Numărul 2 mondial continuă să joace doar cu primul serviciu și mai face un game la 0, confirmând break-ul și distanțându-se în primul set. Americanca a solicitat ajutorul antrenorului la finalul acestui game.

- 3-1: Simona Halep reușește primul break al partidei, la 15, după ce a încheiat game-ul cu un retur câștigător superb, trimis cu dreapta în lung de linie.

- 2-1: Game dificil pentru Simona Halep, în care sportiva noastră a comis prima dublă greșeală a meciului și a fost nevoită să salveze o minge de break a adversarei, după ce a condus cu 40-15. Numărul 2 mondial și-a revenit însă repede și a anulat șansa de break a americancei, adjudecându-și game-ul la avantaj. 

- 1-1: Americanca egalează în debutul partidei, după un game în care a fost condusă cu 30-0. Simona Halep a câștigat primul punct al game-ului în urma un schimb lung de mingi, iar Riske a continuat cu o dublă greșeală. Sportiva noastră a început însă să comită erori neforțate și i-a permis adversarei să revină și să-și facă serviciul. Americanca a reușit și un vole stop câștigător extrem de frumos în acest punct.

- 1-0: Simona Halep nu pare dispusă să stea prea mult pe teren cu Riske și începe meciul cu un game alb, în care a servit doar cu primul serviciu și a reușit inclusiv un ace.

- ora 12:08 - Începe meciul Simona Halep - Alison Riske. Românca servește prima, după ce americanca a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească.

----------------------

- ora 12:00 - Cele două jucătoare și-au făcut apariția pe a doua arenă a turneului de la Roma. Urmează tragerea la sorți și câteva minute de încălzire, după care meciul va începe.

----------------------

Știrea inițială:

SIMONA HALEP - ALISON RISKE. Organizatorii turneului de categorie Premier 5 de la Roma au anunțat, marți seară, când va intra în competiție a doua favorită din capitala Italiei, românca Simona Halep.

SIMONA HALEP - ALISON RISKE. Meciul din turul 2 de la Roma, dintre Simona Halep, locul 2 WTA, și americanca Alison Riske, locul 45 WTA, se va juca miercuri, de la ora 12:00. Partida de pe terenul al doilea din capitala Italiei, Grandstand, va fi transmisă în format Live Text pe WWW.DCNEWS.RO.

SIMONA HALEP - ALISON RISKE. "Am încredere ca pot să joc bine, că pot să câștig. Am un joc solid acum, trebuie sa îmi cosolidez mai mult încrederea și să fiu mai pozitivă pe teren. Am lucrat mult mai, am muncit și am făcut și pregătire fizică. Vreau să fiu mai bună decât săptămâna trecută", a declarat Simona Halep pentru Dolce Sport.

SIMONA HALEP - ALISON RISKE. Simona Halep și Alison Riske (24 de ani) nu s-au mai întâlnit niciodată până acum în circuitul WTA.

Citește și: Simona Halep și Francesca Schiavone s-au calificat în turul 2 al probei de dublu de la Roma

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel