Simona Halep ajunge pentru prima dată în optimile Australian Open

Cea mai bine cotată jucătoare de tenis din România, Simona Halep, a ajuns în premieră în finala primului Mare Șlem al anului, Australian Open, după ce a învins-o, sâmbătă, la Melbourne, pe kazaha Zarina Dias, cu 6-1, 6-4.

Halep (22 ani, 11 WTA) a obținut victoria după un meci care a durat o oră și 7 minute. Simona și-a adjudecat fără probleme primul set, cu 6-1 (28 minute), dar al doilea a fost mult mai echilibrat. Simona Halep a comis mai multe erori neforțate, iar Dias, care trecuse în calificări de Andreea Mitu, cu 5-7, 7-3, 6-0, a returnat foarte bine, reușind două break-uri. În cele din urmă, Simona Halep a învins cu 6-4 și și-a asigurat un cec de 135.000 de dolari australieni și 240 de puncte WTA. Halep a egalat și cea mai bună performanță a sa la un turneu de Mare Șlem, optimi de finală, realizată anul trecut la US Open, scrie Agerpres.

În optimi, Halep o va înfrunta pe câștigătoarea meciului dintre sârboaica Jelena Jankovic (N. 8) și japoneza Kurumi Nara.

La dublu feminin, perechea formată din Monica Niculescu și Klara Zakopalova (Cehia) a fost învinsă în turul secund de favoritele nr. 6, Cara Black (Zimbabwe)/Sania Mirza (India), cu 7-5, 6-1. Niculescu și Zakopalova câștigaseră două titluri WTA la dublu anul acesta, la Shenzhen și Hobart

Simona Halep a câștigat anul trecut 6 turnee, valoarea cumulată a premiilor câștigate depășind un milion de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel