EXCLUSIV  Simfonia lalelelor. Interviu cu profesoara acuzată că a obligat o fetiță să stea în cap în fața premierului Dăncilă

Profesoara Nicoleta Andrei din Pitești, acuzată că a obligat-o pe Alexandra, o fetiță de trei ani să stea în cap, pe ciment, în fața premierului Viorica Dăncilă, la "Simfonia lalelor", a acordat un interviu în exclusivitate pentru DC News.

DC News: Povestiți-ne ce s-a întâmplat la "Simfonia lalelelor".

Nicoleta Andrei: Totul s-a mediatizat politic! Suntem singurul grup de gimnaste din Pitești. La noi s-a greșit numărul de intrare. Ne-au băgat între grădinițe. Am parcurs cam 500 metri de paradă, apoi ne-au chemat că trebuia să intrăm între grădinițe și școli. Cea mică, Alexandra - pe care a văzut-o toată lumea - nu trebuia să stea în cap. Trebuia să facă o rostogolire. Știm cu toții că rostogolirea nu pune în pericol integritatea corporală a copilului. Micuța a fost puțin dezorientată pentru că noi am alergat pur și simplu pentru a putea prinde numărul. Poate era nevoie de saltea, dar noi am alergat și am ajuns chiar în punctul în care se anunța momentul. Când ne-am întors, salteaua dispăruse. Părinții copiilor au fost lângă noi, dar noi am alergat repede, fiind sportive, iar părinții au rămas mai în urmă. 

DC News: Unde era salteaua?

Nicoleta Andrei: Salteaua era la una dintre mămici. Nevăzând salteaua, copilul s-a dezorientat. Alexandra, fetița pe care ați văzut-o, asta face! De un an este la mine! Plăcerea ei sublimă este să se rostogolească! Nu trebuia să stea în cap. Acest eveniment nu trebuia politizat de presă! Copiii nu știu cine era în tribună. Fetița s-a rostogolit pe o pavelă, nu era beton! Să ținem minte un lucru: și noi am fost copii și toți ne-am dat peste cap - pe iarbă sau în fața blocului. Nu știu ca cineva să se fi rănit din așa ceva! Eu nu am pus copilul să stea în cap, trebuia să facă o rostogolire, dar oricum - nicio secundă integritatea copilului nu a fost în pericol! Vorbim despre mobilitatea articulară. Ea știe să facă cădere. Aș vrea să o vedeți pe Alexandra și să înceteze lumea răspândirea speculațiilor! Asta face pe oriunde se duce! Se dă peste cap!

DC News: Unde erau părinții Alexandrei în timpul momentului de la "Simfonia lalelelor"?

Nicoleta Andrei: Părinții ei erau lângă mine în momentul în care fetița s-a rostogolit. Despre ce vorbim? Nu se putea întâmpla nimic rău! Ce ați văzut a fost o mică demonstrație. Noi, în săli, avem toate dotările, avem tot ce trebuie, avem saltele! Alexandra, dacă nu ar fi făcut demonstrația la "Simfonia lalelelor", ar fi plâns. Vă spun sincer. Dacă doamna Viorica Dăncilă nu venea să îi dea flori, nu se întâmpla nimic, nu mai vedeam un astfel de scandal. Nimeni nu ar fi observat-o pe Alexandra, iar parada ar fi decurs normal. Unii spun că simfonia trebuie să fie distrusă! Refuz acest lucru. Noi mergem acolo fără să ne oblige cineva! De 21 de ani îmi fac meseria! Mi-au trecut sute de generații prin mână! Am făcut campioane! Sunt omul care a inițiat și dezvoltat gimnastica în județul Argeș! Niciodată nu am avut probleme, niciun copil nu a fost rănit! Am avut doar rezultate foarte bune.

DC News: Dumneavoastră spuneți că nu ați obligat-o pe micuță să facă numărul respectiv.

Nicoleta Andrei:  Fetița s-a blocat, iar eu am stat lângă ea și am încurajat-o să-și continue demonstrația. Nu am obligat-o să facă nimic! Cum să o oblig? Un copil care este obligat să facă ceva ce nu îi place începe să plângă. Copilul nu poate fi manipulat la trei anișori. Ieri, la Palatul Național din București, am fost, alături de părinții Alexandrei, la concurs. Am obținut locul întâi. Pe scenă, micuța a făcut același lucru pe care l-ați văzut la "Simfonia lalelelor". Eram în culise, iar fetițele au evoluat pe scenă. Nu le-a obligat nimeni să facă numărul! Lor le place să se rostogolească. Sunt un profesor care își exercită meseria de 21 de ani! Nu m-a întrebat nimeni nimic. Nu am contracte cu statul, nu am contracte cu nimeni. Trăiesc din ce muncesc. Ofer statului o grămadă de bani, iar statul nu face nimic pentru mine. Am pornit de la zero. Acest lucru înseamnă nebunie, să faci lucruri de unul singur! Am fost un om necăjit, am ajuns la stadiul de a forma un lot, iar astăzi unii aruncă cu pietre în mine degeaba! Nu am deranjat pe nimeni cu nimic! Este dureros să arunce cu pietre în mine... nu am greșit cu nimic.

----

Mii de oameni au asistat, vineri, la deschiderea ediţiei din acest an a "Simfoniei lalelelor", tradiţionala expoziţie internaţională dendro-floricolă de la Piteşti.

"Simfonia lalelelor" a fost deschisă, la fel ca în ultimii ani, de o tradiţională paradă a florilor, la care au luat parte sute de copii, studenţi, elevi şi preşcolari de la unităţi de învăţământ din municipiul Piteşti, dar şi din alte localităţi ale judeţului Argeş.

Copiii, îmbrăcaţi în costume care sugerau primăvara şi purtând flori în mâini, au defilat din Piaţa Primăriei până la Complexul Expoziţional "Casa Cărţii", unde a avut loc deschiderea oficială a manifestărilor. Parada, urmărită de mii de piteşteni, a fost deschisă de trei care alegorice.

La ceremonia oficială de deschidere a "Simfoniei lalelelor" au participat premierul Viorica Dăncilă, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, ministrul de Interne Carmen Dan, europarlamentari, parlamentari şi oficialităţi judeţene. Au mai fost prezente delegaţii ale oraşelor înfrăţite cu municipiul Piteşti, precum şi reprezentanţi diplomatici din Olanda, Japonia, Israel, Croaţia, Armenia, Palestina, China, Algeria, Tunisia şi Argentina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel