Simbolul comunității gay oferit lui Hrebenciuc, aruncat la gunoi

Vicepreşedintele Camerei Deputaților, Viorel Hrebenciuc, a primit, marți, în timpul ședinței Camerei, de la deputatul Remus Cernea un "Steag-curcubeu", simbolul internaţional al comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali). La sfârșitul ședinței, deputatul PSD a dezvăluit că simbolul a ajuns "la coşul de gunoi". 

În timpul şedinţei de marți a Camerei deputaților, Remus Cernea a mers la tribună Camerei şi i-a spus deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, care conducea lucrările, că îi oferă "steagul diversităţii" şi că "pledează pentru nediscriminare în România".

"Domnule preşedinte, după cum i-am dat şi domnului Zgonea, ieri, vă ofer şi dumneavoastră steagul diversităţii. Pledez pentru nediscriminare în România", a spus Cernea, citează Mediafax.

Citește și Conchita Wurst, invitație surpriză din partea lui Remus Cernea

Hrebenciuc a primit steagul şi a mai cerut un steag pentru colegul său de prezidiu, secretarul Camerei, Niculae Mircovici.

Ce a făcut Hrebenciuc cu simbolul internaţional al comunităţii LGBT

După şedinţa Camerei Deputaţilor, Hrebenciuc a fost întrebat de ziarişti ce a făcut cu steagul comunităţii gay care i-a fost înmânat de Cernea. "Al comunităţii gay era? Acum aflu. N-am ştiut. A mai vrut domnul Mircovici unul şi l-am rugat (pe Cernea-n.r.) să ne mai dea un steag. Sunt la coşul de gunoi amândouă", a explicat Viorel Hrebenciuc.

Întrebat care sunt şansele ca un astfel de steag să fie arborat la Parlament, Hrebenciuc a răspuns:"Astăzi, în momentul de faţă, nu văd o şansă prea rapidă. Poate în următorii zeci de ani. Vedem".

Remus Cernea vrea ca steagul gay să fie arborat pe clădirea Parlamentului

În urmă cu mai puțin de o lună, deputatul independent Remus Cernea a trimis o scrisoare aleşilor în care cerea ca steagul gay să fie arborat pe clădirea Palatului Parlamentului cu prilejul evenimentelor Gay fest ori Gay Pride, argumentând că este o practică tot mai întâlnită în Europa.

În opinia politicianului, un astfel de gest ar indica că autorităţile din România înţeleg şi îşi asumă cu adevărat drepturile omului, care sunt şi drepturile persoanelor LGBT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel