Silaghi: Poate află şi Kovesi că sunt europarlamentar

Liberalul Ovidiu Silaghi spune că solicitarea Parchetului General, trimisă la solicitarea DNA către Preşedinţie, pentru aprobarea începerii urmăririi penale pe numele fostului europarlamentar, este una fără obiect. Asta pentru că, de miercuri, Silaghi a devenit europarlamentar, iar drept de încuviinţare asupra problemelor de ordin penal au doar comisiile Legislativului de la Strasbourg.

Procurorul General al Românie, Tiberiu Niţu, i-a solicitat preşedintelui Traian Băsescu, la sesizarea Codruţei Kovesi, declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Ovidiu Silaghi, acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, exercitat în timpul mandatului de ministru al Transporturilor.

Ovidiu Silaghi susține că a devenit europarlamentar cu acte în regulă, iar orice solicitare a procurorilor în cazul său trebuie adresată Comisiei Juridice din Parlamentul European, singura în drept să dea o astfel de încuviințare.

"De miercuri eu sunt europarlamentar. Luni chiar voi fi prezent la lucrări și poate află și doamna procuror general între timp acest lucru", a declarat Silaghi pentru pesurse.ro.

Ovidiu Silaghi şi-a dat demisia, marţi, din funcţia de deputat, după ce PNL a decis să-l înscrie pe lista de europarlamentari a partidului. El o înlocuieşte pe Ramona Mănescu, numită ministru al Transporturilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel