OUG 13. Cătălin Ivan (PSD) critică: PROTESTATARII au dreptate

Cătălin Ivan, europarlamentar PSD, a spus că în cazul OUG 13 s-a acționat pe ascuns, lucru pe care l-a criticat vehement.

"PSD, dar și orice alt partid politic care s-ar afla la guvernare trebuie să înțeleagă că lucrurile trebuie făcute transparent, este nevoie de dezbatere publică, de informarea cetățenilor, mai ales inițiative care vizează subiecte sensibile, iar lupta împotriva corupției este pilonul principal în acești ani de zile ai dezvoltării României.

[citeste si]

Eu cred că e o lecție pe care PSD-ul a învățat-o, o lecție dură, pentru că, repet, nimeni din partid, sau aproape nimeni, nu a știut de textul acestei ordonanțe, nici chiar colegii din guvern ai dlui Florin Iordache, nu au știut. Eu cred că plătim toți foarte scump o inițiativă a unui singur membru al cabinetului Grindeanu. Este păcat că premierul Grindeanu, un politician tânăr, foarte ambițios și foarte bine pregătit și cu bune intenții, este pus acum în această situație: să treacă printr-o moțiune de cenzură, să fie oamenii în stradă cerându-i demisia, eu cred că este un lucru nemeritat", a zis Cătălin Ivan într-un interviu pentru RFI.

"Problema a apărut de la o discuție care trebuia să fie una tehnică, despre niște modificări pe care trebuia să le facă orice guvern ar fi fost la Palatul Victoria, pentru că așa cerea Curtea Constituțională, dar niște modificări care nu au fost explicate nimănui niciodată, nici măcar celor din PSD, nici măcar celor din guvern. A fost făcut într-un mod ciudat, pe ascuns. Nu înțeleg ce a urmărit ministrul justiției prin lipsa asta de comunicare și secretomania asta în jurul ordonanțelor, pentru că dacă vorbiți cu juriști, și nu cu juriști din PSD, ci juriști fără culoare politică, avocați, judecători, veți vedea că textul ordonanțelor este unul bun și România are nevoie de aceste ordonanțe. Trebuiau trimise în Parlament, trebuiau dezbătute în Parlament și de acolo să iasă un text pe care să lucreze toate partidele politice", a mai spus europarlamentarul.

"Sigur că protestatarii au dreptate, dacă un lucru nu este explicat nu poate fi înţeles, dacă nu este înţeles, nu poate fi susţinut,... preşedintele PSD a anunţat deja că niciun membru PSD nu a avut acces la ministrul justiţiei şi nu s-a discutat cu nimeni din partid despre aceste ordonanţe. Acum faptul că PSD îşi asumă răspunderea pe un lucru despre care nu a ştiut nu este corect, dar până la urmă este vina partidului, pentru că acest cabinet a rezultat dintr-o majoritate pe care PSD o are cu ALDE în Parlament. A fost o greşeală de comunicare şi de procedură, nu de conţinut", a mai declarat Ivan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel