Sighiartău: Prima variantă a PNL este formula cu USR PLUS, dar trebuie revizuit comportamentul. A doua, un guvern minoritar

Foto: Facebook Robert Sighiartău
Foto: Facebook Robert Sighiartău

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat că prima variantă a partidului rămâne formula cu USR PLUS, dar cu anumite condiții. A doua variantă poate fi un guvern minoritar PNL. 

Liberalii nu vor renunța la Florin Cîțu, iar USR PLUS 'o să vină la guvernare' chiar și în aceste condiții, a declarat secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, marți seară. 'O să vedeți că o să vină', a punctat Sighiartău.

'Decizia noastră a fost extrem de clară și fermă de a-l susține pe Florin Cîțu în continuare premier al Partidului Național Liberal', a spus secretarul general al PNL.

Cele două variante ale liberalilor

Cu toate că formula cu USR PLUS rămâne prima variantă 'pentru o majoritate viabilă pe termen mediu și lung', liberalii iau în calcul și varianta unui guvern minoritar PNL.

Sighiartău și-a numit foștii colegi de coaliție 'imaturi', iar despre partidul USR PLUS a spus că este 'un partid lipsit de experiență guvernamentală și că nu știe să reacționeze în cazul unei crize, și nici nu înțelege ierarhia statului român'.

'Sigur că prima variantă astfel încât să avem o majoritate viabilă pe termen mediu și lung este să rămânem în formula cu USR PLUS, însă rediscutate anumite lucruri și revizuit comportamentul USR PLUS, care din punctul meu de vedere și al nostru este imatur și se vede foarte clar că este un partid lipsit de experiență guvernamentală și că nu știe să reacționeze în cazul unei crize, și nici nu înțelege ierarhia statului român.

A doua variantă bineînțeles că poate fi și un guvern minoritar, nu e nicio problemă.

Înțeleg că PSD nu vrea să guverneze țara și variante sunt viabile, dar, așa cum v-am spus, eu cred că în acest moment, din păcate, o țară întreagă se uită consternată la ceea ce se întâmplă și nu înțelege cum cei de la USR au adus în acest moment țara într-o criză politică.

Din păcate, suntem într-o situație în care nu trebuia să ajungem, mai ales că vine valul 4 al pandemiei și ați văzut că numărul de cazuri a crescut considerabil. Avem câteva probleme generate tot de criza pandemică, cu inflația, cu criza economică, care se manifestă sub alte moduri, creștere foarte mare de prețuri, creșteri de facturi', a declarat secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, la B1TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel