Sibiu: Nimeni nu se înghesuie pentru funcția de primar după plecarea lui Iohannis

După plecarea lui Klaus Iohannis din fruntea Sibiului, presa locală susține că nimeni nu vrea să fie primarul orașului sau cel puțin nimeni nu pare să se grăbească.

FDGR nu se grăbește

Primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, a declarat săptămâna trecută că nu știe dacă va candida anul viitor la alegerile locale. Întrebată de declarațiile anterioare în care și-a exprimat intenția clară de a candida, Astrid Fodor a spus acum că ea s-a referit tot timpul la alegerile parțiale, nu la cele generale.

Președintele FDGR, Paul Porr, susține că nu are cunoștință de declarațiile colegei sale de partid, dar spune că nu e nicio criză, vreme este: "Nu știu de declarația doamnei Fodor, nu am mai discutat cu ea de două luni. La momentul potrivit FDGR va lua o decizie privind candidatul formațiunii pentru funcția de primar al Sibiului. Mai este timp un an de zile până la alegerile locale".

Copreședinții PNL Sibiu, Raluca Turcan și Mircea Cazan au dat răspunsuri diferite la întrebarea "va avea PNL candidat la Primăria Sibiu".

PNL se încurcă în declarații

Raluca Turcan a replicat diplomatic: "Vom definitiva strategia PNL Sibiu și odată definitivată vom anunța public. În momentul de față nu putem comenta. Punctul meu de vedere personal va fi spus în interiorul PNL". Celălalat copreședinte, Mircea Cazan, a răspuns mult mai concis: "Mi-aș dori ca PNL Sibiu să aibă una din cele două funcții importante din județul Sibiu: președinția Consiliului Județean sau funcția de primar al municipiului. Nu ne-am decis încă, una dintre ele. Cel puțin una dintre ele".

PSD vrea candidat tânăr

La începutul anului, după alegerile prezidențiale, PSD Sibiu încerca o regrupare. Social-democrații au aunțat că se orientează spre candidați tineri, capabili. De atunci a trecut aproape jumătate de an, iar ideile de atunci se păstrează, doar că se amână.

"În luna septembrie vom anunța candidatul PSD Sibiu care va candida la funcția de primar al Sibiului. Suntem în căutarea aceluiași tip de individ, criterii anunțate în urmă cu câteva luni", a spus Adrian Besoiu, președintele interimar al PSD Sibiu, scrie Turnul Sfatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel