Shiba Inu a devenit una dintre cele mai valoroase cryptomonede din lume

Pexels
Pexels

Shiba Inu devine a douăsprezecea cea mai valoroasă cryptomonedă din lume, cu o creștere de 367% în 7 zile. 

Shiba Inu, o criptomonedă lansată anul trecut, continuă să înregistreze creşteri datorită unui tweet publicat de CEO-ul Tesla Elon Musk, transmite Bloomberg, citat de Mediafax. 

Moneda virtuală SHIB a crescut cu 70% în ultimele 24 de ore şi a devenit al doisprezecelea cel mai valoros activ digital din lume, potrivit datelor agregate de CoinGecko. Evoluţiile vin la câteva zile după ce Elon Musk a postat pe Twitter o fotografie a câinelui său, Floki. SHIB, care reprezintă un meme al rasei de câini japonezi de vânătoare Shiba In, este pe plus cu 367% în ultimele şapte zile, performanţele fiind alimentate de postarea miliardarului.

Perioadă favorabilă pe piața cryoptomonedelor

Totodată, rezultatele vin într-o perioadă favorabilă pieţei crypto. Bitcoin a crescut cu 30% de-a lungul ultimei săptămâni şi se tranzacţionează la peste 54.000 de dolari. De asemenea, Ethereum ajunge în prezent la 3.520 de dolari, plus 1,2%. Lumen (XLM), o criptomonedă dezvoltată de ONG-ul Stellar Development Foundation, s-a apreciat cu aproximativ 11% în ultimele 24 de ore.

Shiba Inu a fost fondată anul trecut de o persoană anonimă care se autointitulează Ryoshi, iar website-ul monedei face referire la „un activ descentralizat de tip meme care a evoluat într-un ecosistem vibrant”.

Cățelul lui Elon Musk a ajutat la creșterea Dogecoin

O poză a cățelușului celebrului antreprenor Elon Musk a influențat creșterea cryptomonedei Dogecoin. Cățelușul este din rasa Shiba Inu și a făcut furori pe Twitter, scrie Greek Reporter. 

Dogecoin a folosit la început, în 2013, ca logo reprezentativ, imaginea unui cățel Shiba Inu. În urma imaginii postate de Musk în cursul zilei de luni, valoare monedei virtuale a crescut cu 8 procente, o majorare considerabilă având în vedere elementul de influență. Momentan, moneda are o valoare totală de piață de 31,4 miliarde de dolari. 

Dogecoin nu a fost singura cryptomonedă influențată. Și SHIB, sau Shiba Inu, un proiect asemănător cu Ethereum, a crescut cu 47% în urma aceleiași imagini. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel