Shhaideh- Plumb, dosar ”Belina”. Klaus Iohannis, REACȚIE virulentă: PSD nu a înțeles nimic! Este PĂCAT

Președintele Klaus Iohannis a reacționat după ce doi miniștri PSD din Guvernul Tudose sunt urmăriți penal în dosarul ”Belina”. 

”Cred că vă amintiți de pozițiile mele pe care le-am avut în ocazii similare și, din nefericire, au fost câteva astfel de ocazii. Vreau să cred că România este o țară care întărește statul de drept, iar într-un stat de drept persoane urmărite penal, judecate penal și condamnate penal nu trebuie să fie în conducerea statului. Răspunsul direct la întrebarea dvs.: da, doamnele ministru trebuiau în varianta optimală să demisioneze. A doua variantă acceptabilă: trebuiau să fie retrase. Faptul că PSD face scut în jurul doamnelor ministru nu este de bun augur. Nu mă antepronunț, nu cunosc detaliile din dosar, nici nu este treaba mea. Vorbesc din punct de vedere al președintelui. Îmi doresc foarte mult să avem un Guvern care nu este supus unor suspiciuni, care acționează pentru România și pentru români. Nu știu dacă doamnele sunt vinovate sau nevinovate, nu este treaba mea, nici a PSD-ului să stabilească acest lucru. Vinovăția se stabilește de judecători. Pentru România, pentru Guvern, ar trebui să devină normalitate ca persoane urmărite penal, judecate sau condamnate să nu fie în conducerea statului, să nu fie în Guvern. Cum vor privi românii și partenerii noștri un Guvern unde două doamne care gestionească fonduri foarte consistente sunt suspectate de acțiuni penale. Nu este bună această evoluție, este păcat că PSD nu a înțeles nimic din repetatele mele apeluri pentru întărirea staului de drept și avertizez că această cale nu este cea bună.” a spus președintele. 

Klaus Iohannis a adăugat: ”În situația celor două doamne, deocamdată acțiunile se desfășoară în altă parte. Nu am niciun temei pentru suspendarea acestor doamne ministru. În cazul doamnei Shhaideh, acuzațiile se referă în calitatea sa de secretar de stat și acestea nu vin la mine. În cazul doamnei Plumb, trebuie să se pronunțe Parlamentul cu privire la urmărirea penală”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel