Sforăitul la copii. Un obicei al părinților crește acest risc

Steluța Indrei / 08 aug 2018 / 21:15 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Sforăitul la copii poate fi declanșat de expunerea la fumat pasiv. Părinţii care fumează în interiorul locuinţelor îşi expun copiii la inhalarea pasivă a fumului de ţigară, ceea ce poate contribui la creşterea riscului acestora de a sforăi, conform unui studiu efectuat recent. 

Riscul copiilor de a sforăi creşte cu 2% pentru fiecare ţigară fumată zilnic în locuinţă, potrivit concluziilor cercetării. Cu cât copilul este expus la fumat pasiv de la o vârstă mai redusă, cu atât este mai predispus la sforăit. 

Risc cel mai mare de sforăit, când mamele fumează

Copiii ai căror taţi fumează prezintă un risc cu 45% mai mare de a sforăi în comparaţie cu semenii lor care nu au fost expuşi fumului de ţigară. În cazul copiilor ai căror mame fumează, acest risc este cu 90% mai mare, precizează sursa citată.

Copiii expuşi fumului de ţigară în perioada prenatală au un risc de aproape două ori mai mare de a dezvolta respiraţie greoaie în timpul somnului şi sforăit.

Sforăitul la copii, primul pas către apnee în somn

„Unii părinţi consideră că sforăitul copiilor este benign şi poate chiar drăguţ. Însă, sforăitul este de multe ori primul pas către dezvoltarea apneei în somn şi a fost asociat cu hipertensiunea, accidentul vascular cerebral şi bolile cardiovasculare”, a explicat Lucy Popova, om de ştiinţă în cadrul Universităţii de Stat din Georgia, Statele Unite, citată de Daily Mail.

Apneea în somn este o tulburare gravă caracterizată de întreruperea temporară a respiraţiei în timpul somnului.

„Renunţarea la fumat este cea mai bună modalitate pentru menţinerea sănătăţii dumneavoastră şi a copiilor dumneavoastră”, a declarat Sophie Balk de la Spitalul de pediatrie Montefiore din New York.



Te-ar putea interesa








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26