Sfințire catedrală. Ponta: O minciună

Peste 30.000 de credincioşi din întreaga ţară şi 2.000 de invitaţi oficiali au participat la sfinţirea Catedralei Naţionale, evenimentul fiind organizat de Patriarhia Română. Contactat telefonic de România TV, Victor Ponta a comentat acest subiect. 

Victor Ponta consideră că nu trebuie să se facă o diferență între cei care cred în religie și cei care nu:

"Cred că o națiune, o țară se formează și cu simboluri, iar o catedrală este un asemenea simbol. Cred că poporul român și România, ca țară modernă, au la bază Biserica ortodoxă, iar românii care nu sunt ortodocși sau nu cred în religie sunt la fel de buni ca ortodocșii, dar asta nu înseamnă că nu putem să construim și să ne bucurăm atunci când avem un asemenea simbol."

De ce a fost deranjat Victor Ponta

"De când fac politică și până în ultima zi a vieții o să mă deranjeze cei care spun că ’ăștia, care mergeți la biserică sau care votați pe nu știu cine, sunteți niște proști, niște inculți’. Cred că un argument al omului educat este faptul că respectă pe toți. Mă deranjează acest gen de argumente. Și pe de altă parte, cred că asta ne face să fim o societate mai civilizată, să fim mai solidari. Eu nu merg foarte des la biserică, dar în niciun caz nu-i desconsider pe cei care merg și pe cei care cred și care au propria convingere. Dimpotrivă, eu îi respect. Și mă deranjează când sunt disprețuit pentru acest lucru."

Este o minciună

"Al doilea lucru, am tot primit mesaje de genul: ’Dar de banii ăștia trebuia să facem un spital’. Cât am fost prim ministru, am făcut și spitale, am făcut 20 de maternități, am redeschis 12 spitale, deci nu am luat banii de la spitale, ca să-i dăm la catedrală. Ideea că cineva a luat bani de la spitale, pentru catedrală, este o minciună", a spus Victor Ponta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel