Sferturi de finală Cupa României. S-a anunţat data tragerii la sorţi

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

FRF a anunţat data la care va avea loc tragerea la sorţi a sferturilor Cupei României.

Casa Fotbalului găzduiește luni, 8 noiembrie, de la ora 16:00, tragerea la sorți a sferturilor de finală ale Cupei României, ediția 2021-2022. Evenimentul va fi transmis în direct pe YouTube FRF TV.

O echipă din L3, ACSO Filiași, două din L2, FC Buzău și Politehnica Timișoara, și alte 5 din prima divizie vor juca în această fază care este programată să se dispute în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie 2021.

Rezultatele din optimile de finală

Marți, 26 octombrie 2021

ACSO Filiaşi – AFC Hermannstadt 2-2, 4-3 d.pen. (Rogoveanu 44, Crețu 118 / Sîntean 3, C. Popescu 107)Gaz Metan Mediaş – Chindia Târgovişte 0-1 (Morar 30-autogol)Dinamo – Fotbal Club Argeş 1-2 (Țîră 49 / Ișfan 77, Cr. Dumitru 90+3)

Miercuri, 27 octombrie 2021

Minaur Baia Mare – Universitatea Craiova 0-4 (Gustavo 9, M. Constantin 15, Bălașa 54, Koljic 56)

Joi, 28 octombrie 2021

FC Buzău – Dunărea Călăraşi 3-0 (Gaitan 39, Ciobanu 51, Kanda 79)U Craiova 1948 – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 0-1 (Achahbar 38)Politehnica Timișoara – FC Rapid 1923 2-0 (Gerbi 21, Ursu 70)

Meciul FC Voluntari – FCSB nu s-a disputat după ce clubul oaspete a informat Departamentul Competiții al Federației Române de Fotbal că se află în imposibilitatea de a se prezenta la joc. Cazul va fi judecat la Comisia de Disciplină a FRF.

FRF doreşte schimbarea formatului competiţional al Cupei României

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că în perioada următoare vor avea loc consultări pentru schimbarea formatului competiţional al Cupei României.

"În Comitetul Executiv de astăzi am luat decizia de a consulta toţi actorii din fotbalul românesc pentru o structură optimizată a Cupei României. Asta pentru a aduce mai mulţi spectatori pe stadioane, pentru a creşte audienţele TV şi implicit veniturile din sponsorizări. Noua structură va ţine cont şi de modificările pe care le vedem la nivel european", a spus el.

Burleanu a explicat că pentru găsirea celui mai bun format competiţional pentru Cupa României a fost contractată compania olandeză Hypercube, cea care a oferit şi sistemul folosit în prezent în Liga I.

"Compania cu care vom lucra este Hypercube, aceeaşi care a lucrat la formatul competiţional din Liga I de azi. În luna februarie vă vom prezenta concluziile acestei cercetări, pentru că dorim ca noul sistem să fie implementat din vară în Cupa României (n.r. - vara anului 2022)", a precizat preşedintele.

Compania olandeză Hypercube a contribuit la modelarea sistemelor competiţionale ale Ligii Campionilor şi Europa League, EURO 2016, precum şi ale campionatelor din Olanda, Belgia, Portugalia, Norvegia, Danemarca, Austria şi Elveţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel