Sfatul unui laureat al Premiului Nobel dat României: Ieșiți din UE

Sir James Mirrlees
Sir James Mirrlees

Sir James Mirrlees, laureat al Premiului Nobel pentru Economie, a spus că România este într-o încurcărură destul de mare și singura salvare este să iasă din Uniunea Europeană. El a mai spus că "rădăcinile sunt clătinate", iar măsurile impuse de Germania reflectă dorința de reducere a cheltuielilor fiscale, fără a avea în vedere probleme precum șomajul. 

”Rădăcinile voastre sunt clătinate, iar acestea nu se pot repara, nu poți repara sursa de putere. Aceste condiții impuse de Germania reflectă dorința de reducere a cheltuielilor fiscale ale țărilor și de reducere cât mai mult posibil a șanselor de default, fără să își facă griji de alte probleme, precum șomajul. Oamenii nu văd cu ochi buni rezultatele și văd că acum este mai rău decat era inainte. Ceva trebuie făcut, însă nu acum”, a spus Sir James Mirrlees, potrivit caleaeuropeana.ro.

Laureatul Premiului Nobel pentru Economie vede salvarea într-o măsură radicală: Te poți gândi cum să schimbi lucrurile, dar e greu să oferi un sfat, sunteți într-o încurcătură destul de serioasă. Răspunsul radical ar fi ieșirea din UE”.

Sir James Mirrlees a adăugat ”Cred că este soluția care ar reduce  șocul cel mai bine.(...) Așa că acesta este varianta mai bună de ajustare a costului forței de muncă. Se va devaloriza mai mult decât prin tăierile date de Guvern, iar așa nu mai trebuie tăiate salariile pentru funcționarii publici. Așa sunteti și capabili să vă extindeti și să creșteti ocuparea forței de muncă. Dar îmi este greu să mă gandesc la alte soluții cât timp sunteți în “jacheta strâmtă” a sistemului euro”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel