Sfatul nutriţioniştilor: îndepărtaţi coaja de pe castraveţi! E plină de nitraţi şi chimicale

Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Iată câteva secrete despre castraveţi pe care, poate, nu le ştiai.

Legumele de sezon au multe beneficii pentru sănătate, iar castraveţii, alături de roşii, sunt preferaţi în zilele toride de vară, informează RADOR citând www.dariknews.bg. Castraveţii conţin diverse minerale - atât utile, cât şi dăunătoare. Nutriţioniştii ne recomandă să îndepărtăm coaja de pe aceste legume înainte de consum.

Castraveţii n-ar trebui mâncaţi seara

Potrivit experţilor, nitraţii şi substanţele chimice folosite pentru îngrăşământ se acumulează în coajă. Odată ajunse în corpul uman, aceste substanţe pot cauza probleme de sănătate. Prin urmare, ar trebui să folosim castraveţii necurăţaţi doar dacă suntem siguri că provin dintr-o sursă de încredere şi cunoscută sau din propria grădină. Castraveţii muraţi sunt delicioşi, însă ar trebui consumaţi cu moderaţie. Seara, este mai bine să fie evitaţi, deoarece sarea pe care o conţin favorizează reţinerea apei în organism, ceea ce poate duce la creşterea tensiunii şi la edem. 

Deși toată lumea crede că este o legumă, castravetele este, de fapt, un fruct. În lumea botanică, o parte a unei plante care se dezvoltă din floare și poartă semințele plantei este fruct, iar castraveții se califică în ambele cazuri. Au un conținut scăzut de calorii și conțin o cantitate mare de apă și fibre solubile, făcându-i ideali pentru o bună hidratare și la pierderea kilogramelor în plus. Site-ul Healthline prezintă cele mai importante beneficii pentru sănătate ale consumului de castraveți. Castraveții sunt un adaos răcoritor, hrănitor și incredibil de versatil pentru orice dietă. Au un conținut scăzut de calorii, dar și multe vitamine și minerale importante, precum și un conținut ridicat de apă. Consumul de castraveți poate aduce numeroase beneficii sănătății, inclusiv scăderea în greutate, o hidratare echilibrată și niveluri scăzute de zahăr în sânge.

Bombă de nutrienţi

Castraveții au un conținut scăzut de calorii, dar au un conținut ridicat de vitamine și minerale importante. Un castravete crud de 300 de grame, nedecojit, conține următoarele:

Calorii: 45

Grăsime totală: 0 grame

Carbohidrați: 11 grame

Proteine: 2 grame

Fibre: 2 grame

Vitamina C: 14% din doza zilnică recomandată (DZR)

Vitamina K: 62% din DZR

Magneziu: 10% din DZR

Potasiu: 13% din DZR

Mangan: 12% din DZR

În plus, castraveții au un conținut ridicat de apă, având aproximativ 96% apă.

Ajută la hidratare

Apa este esențială pentru funcționarea corpului, iar fructele și legumele în special pot fi o sursă bună de apă în dieta de zi cu zi. Întrucât castraveții conțin 96% apă, sunt deosebit de eficienți în promovarea hidratării și vă pot ajuta să vă satisfaceți nevoile zilnice de lichide.

Pot să scadă zahărul din sânge

Conform unor studii pe animale, castraveții pot ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea unor complicații ale diabetului. Coaja de castraveți a inversat majoritatea modificărilor asociate diabetului și a provocat o scădere a zahărului din sânge. 

Ajută la pierderea în greutate

Castraveții ar putea să vă ajute să pierdeți în greutate în câteva moduri diferite. În primul rând, au un conținut scăzut de calorii. În plus, conținutul ridicat de apă contribuie la lupta cu kilogramele. S-a constatat că un consum de alimente cu conținut ridicat de apă și conținut scăzut de calorii poate fi asociat cu o scădere semnificativă a greutății corporale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel