Sfânta Parascheva, benefică. Vezi cât a câștigat Biserica de pe urma moaștelor

Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Iașiului și a Moldovei, a strâns și anul acesta  peste 220.000 de pelerini. Potrivit unui calcul estimativ, în cele cinci zile de pelerinaj, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a reușit să adune o mică avere, spune PRO Tv.

Potrivit sursei citate, Mitropolia Moldovei și Bucovinei ar fi reușit să adune 600.000 de euro numai din lumânări și pomelnice.

S-au luat în calcul 250.000 de credincioși: 220.000 care s-au închinat la racla, potrivit jandarmilor, plus cei care au participat la Sfânta liturghie sau doar s-au închinat în biserică, fără să stea la rândul pelerinilor.

Aproape fiecare credincios a lăsat bani pentru pomelnicele în cutiile răspândite la Mitropolie. Dacă socotim cel putin 10 lei puși la pomelnic în cele 7 cutii, rezultă două milioane și jumătate de lei.

Nici lumânările nu au fost uitate.  La un leu bucata, se adună 250.000 de lei. La un simplu calcul,  pomelnicele plus lumânarile au adus venituri de  peste 600.000 de euro, fără a pune la socoteală veniturile din vânzarea obiectelor religioase, a mirului, a aghiazmei, care s-a vândut cu 5 lei sticla, dar și a mătăniilor care s-au vândut cu 4 lei.

Totuși, oamenii bisericii spun că profitul de pe urma celui mai mare pelerinaj creștin merge la acțiuni caritabile și ajutorarea bisericilor sărace.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel