Sezonul fotbalistic, în pericol să fie oprit definitiv în Olanda

Federaţia olandeză de fotbal a anunţat că intenţionează să oprească definitiv sezonul competiţional.

Federaţia olandeză de fotbal (KNVB) a anunţat că intenţionează să oprească definitiv sezonul competiţional, sub rezerva consultărilor cu UEFA, după decizia guvernului Olandei de a prelungi interzicerea evenimentelor publice majore cu trei luni, până la 1 septembrie, din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP.

"Comisia fotbalului profesionist are intenţia de a nu mai continua disputarea sezonului 2019-2020. KNVB se va consulta cu UEFA, după care va fi luată o decizie", a precizat federaţia batavă într-un comunicat dat publicităţii marţi seara. Forul fotbalistic olandez a mai adăugat că echipele şi celelalte părţi interesate vor avea o reuniune pe această temă în cursul zilei de vineri.

Decizia, criticată de UEFA



Olanda urmează astfel exemplul vecinei Belgia, care şi-a anulat deja sezonul, decizie criticată însă de UEFA, care i-a avertizat pe belgieni că este posibil să nu aibă reprezentante în viitoarea ediţie a cupelor europene. Tot în cursul zilei de marţi, Uniunea europeană de fotbal a emis "o recomandare puternică" în vederea încheierii competiţiilor naţionale, fără să stabilească însă şi un calendar oficial pentru reluarea campionatelor şi cupelor continentale.

Numărul cazurilor confirmate de infectare cu Covid-19 în Olanda a ajuns marţi la 34.134, autorităţile medicale anunţând totodată 165 de noi decese, astfel că numărul total al victimelor noului coronavirus se ridică acum la 3.916 în această ţară, citează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel