Sevilla a câștigat Europa League, după 3-2 în finala cu Dnipro

Sevilla a câștigat, miercuri seară, al patrulea trofeu Europa League din istorie, după victoria cu 3-2 reușită în finala cu Dnipro. Eroul serii a fost Carlos Bacca, cel care a marcat două goluri și a dat o pasă decisivă. Andaluzii vor juca grație acestei performanțe direct în grupele Champions League în sezonul următor.

Sevilla și-a adjudecat al doilea trofeu Europa League consecutiv, după un parcurs excelent, cu o singură înfrângere în 15 meciuri. Spaniolii şi-au apărat coroana la Varşovia, în cea mai spectaculoasa finală din ultimii ani, potrivit digisport.ro.

În minutul 7, Dnipro, la care românul Alexandru Vlad a fost rezervă, a deschis scorul, Kalinic reluând imparabil cu capul din opt metri, după o centrare perfectă venită de la Matheus.

Egalarea a venit conform cursului jocului, în minutul 28, când Krychowiak a marcat cu o execuţie din cădere şi a devenit primul polonez care punctează într-o finală de Europa League.

Peste doar trei minute, Bacca a primit o pasă excelentă de Reyes şi a dus-o pe Sevilla în avantaj, trimiţând mingea în poarta goală, după ce l-a driblat şi pe Boyko.

Vezi și: Corupție la FIFA: Justiția americană a pus sub acuzare nouă oficiali și cinci funcționari

Dnipro a replicat printr-un şut frumos al lui Konoplayanka respins cu o paradă incredibilă de Sergio Rico. Cu un minut înainte de pauză, Rotan a egalat pentru ucraineni cu o execuţie superbă din lovitură liberă.

Repriza a doua nu a fost la fel de intensă. Golul decisiv a venit în minutul 73, când acelaşi Bacca a marcat a făcut ”dublă”, după o altă pasă frumoasă, a lui Vitolo de această dată.

Peste câteva minute, columbianul a fost aproape de hat-trick, dar Boyko a intervenit miraculos şi a respins în corner lovitura de cap a atacantului de la Sevilla.

Dnipro nu a mai avut forţa să revină, iar elevii lui Unai Emery continuă să domine a doua competiție a Europei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel