Sevill Shhaideh, chemată în Parlament de PNL: Să explice

Raluca Turcan a solicitat joi Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor ca ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, să fie chemată în Parlament, la Ora Guvernului, pentru a da explicaţii despre modul în care au fost "tranzacţionaţi politic" banii din PNDL.

”Shhaideh trebuie să explice cum s-au dat banii în PNDL!

Am solicitat prezența doamnei ministru Sevil Shhaideh în Parlament pentru a da explicaţii despre modul cum se alocă banii în proiectele în PNDL

Reglarea de conturi dintre cele două tabere din PSD a confirmat ceea ce noi spunem încă din luna ianuarie, atunci când s-a adoptat OUG nr. 6/2017 şi Legea bugetului de stat. Poate că atunci nu ne-au crezut prea mulţi, însă, să sperăm că acum îi vor crede pe cei din PSD care au recunoscut că PNDL nu este un program pentru dezvoltare, ci un program pentru sifonare de bani publici, un program de şantaj şi negociere cu autorităţile administraţiei publice locale.

Am susţinut încă din ianuarie că PNDL, etapa a II-a, nu reprezintă decât o modalitate de împărţire a banilor pe criterii discreţionare, pur politice, fără nici o legătură cu nevoile comunităţilor locale. Dragnea ordonă, Sevil execută! 

De aproape şase luni, solicităm în continuu transparentizarea criteriilor de selecţie a proiectelor, modul în care acestea sunt finanţate şi detalii despre beneficiari şi firmele care câştigă contractele. A văzut cineva vreun detaliu despre aceste proiecte?

Acum, după ce Grindeanu a recunoscut incompetenţa flagrantă a PSD şi faptul că proiectele din PNDL sunt tranzacţionate politic, ca la piaţă, am decis să o invităm pe doamna ministru Shhaideh în Parlament, luni, în cadrul şedinţei dedicate orei guvernului, să ne răspundă la întrebări. Şi avem multe! Noi sperăm că PSD nu se va opune acestei solicitări, aşa cum a făcut conducerea Camerei Deputaţilor la ultimele două solicitări ale PNL, când l-au sechestrat pe ministrul finanţelor, numai ca să nu dea explicaţii asupra legii salarizării unitare.”, a scris liderul PNL pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel