Sesizarea CCR după refuzul preşedintelui de a o revoca pe Kovesi. Discuţii la Guvern

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se întâlneşte astăzi cu premierul Viorica Dăncilă pentru a decide eventuala sesizare a CCR după refuzul preşedintelui de a o revoca pe Kovesi. 

Întâlnire importantă la Palatul Victoria în cadrul căreia se va discuta posibilitatea sesizării Curţii Constituţionale după ce preşedintele României, Klaus Iohannis, a refuzat să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi de la conducerea DNA. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a venit luni la Palatul Victoria, unde va avea o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă pentru a decide eventuala sesizare a CCR după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA. 

Luni dimineaţă, ministrul Justiţiei a declarat că a realizat un draft al sesizării către Curtea Constituţională a României după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, însă forma finală a acesteia va cuprinde şi o parte din raportul prezentat de şeful statului. 

[citeste si]

Tudorel Toader: "Am un draft al sesizării"

De asemenea, Tudorel Toader a anunţat că va avea o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă pe tema sesizării CCR. 

"Am dat o formă, un draft al sesizării, pe care o vom modifica, preluând o parte şi din raportul preşedintelui României. Evident că, în funcţie de ceea ce voi discuta cu doamna premier, dacă va fi cazul, vom prelua noile propuneri sugestive", a declarat Toader, la MJ. 

Ministrul Justiţiei a reiterat că sesizarea CCR nu reprezintă o iniţiativă personală şi nu este determinată de nemulţumiri personale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel