Sesizare la CCR. Orban: Există o decizie a Curţii pe schimbarea miniştrilor

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a calificat drept „o altă prostie a Guvernului” sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie în cazul numirii noilor miniştri la Transporturi şi Dezvoltare Regională.

Ludovic Orban a afirmat că există deja o decizie a CCR legată de procedura de schimbare a miniştrilor.

„O altă prostie a Guvernului. Există o pronunţare a Curţii Constituţionale legată de schimbarea miniştrilor, de procedura de schimbare a miniştrilor, pe speţa Norica Nicolai, iar acolo Curtea Constituţională a dat dreptul preşedintelui să refuze un ministru. Noi ne aflăm în momentul de faţă la prima nominalizare, pentru că nominalizările anterioare nu puteau fi făcute de premier din cauza faptului că posturile de miniştri nu erau vacante la Dezvoltare şi la Transporturi, deci preşedintele are dreptul să respingă aceste două nominalizări pentru Dezvoltare şi Transporturi. Şi chiar mi s-ar părea că preşedintele ar avea suficiente argumente pentru a respinge aceşti candidaţi, urmând, după aceea, să nominalizeze premierul, în cazul respingerii, alţi doi candidaţi. (...) Practic, există o autoritate de lucru judecat, există o decizie a Curţii Constituţionale care s-a pronunţat pe speţa asta”, a declarat vineri, pentru Agerpres, Ludovic Orban.

Anunțul lui Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat vineri că Guvernul a sesizat la Curtea Constituţională faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie cu privire la numirea noilor miniştri la Transporturi - Mircea Drăghici şi Dezvoltare Regională - Lia Olguţa Vasilescu. Dăncilă a vorbit, în deschiderea şedinţei de Guvern, despre discuţiile pe care membrii Executivului le-au avut recent la Bruxelles cu oficiali europeni pe tema preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. În acest context, ea a subliniat că singura situaţie incertă existentă în acest moment este creată de preşedintele Klaus Iohannis prin blocajul numirii miniştrilor în două domenii importante'.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel